Next Gen ATP Finals rozlosován! Divokou kartu získal neznámý Ital

- Jan Vojkůvka

Sedm vycházejících hvězd mužského tenisu a jedna domácí naděje. Složení i rozlosování letošního turnaje mistrů do jednadvaceti let bylo v pondělí v Miláně odtajněno.

Nejvýše nasazeným hráčem Next Gen ATP Finals se stal Řek Stefanos Tsitsipas. Aktuálně 15. hráč světa, který minulý měsíc ve Stockholmu získal premiérový titul na okruhu ATP a letos dokráčel do finále na Masters v Torontu, bude potvrzovat roli favorita ve skupině A.

Spolu s ním se v této skupině představí Američan Frances Tiafoe, Španěl Jaume Munar a Polák Hubert Hurkacz, který nahradil na turnaji Kanaďana Denise Shapovalova. Ten se rozhodl po náročném programu v tomto roce ukončit sezonu.

Ve skupině B se představí Australan Alex de Minaur, Američan Taylor Fritz, Rus Andrej Rubljov a domácí naděje Liam Caruana.

Caruana obdržel od pořadatelů divokou kartu a bude na milánském podniku zastupovat italský tenis. Dvacetiletý tenista je až na 622. místě žebříčku a jedná se o jeho první vystoupení mezi hvězdami mužského tenisu. Účast mu navíc výrazně pomůže i do další kariéry. Jen za startovné totiž inkasuje 50 tisíc dolarů, přičemž během své profesionálná kariéry doposud vydělal pouze 31 tisíc amerických dolarů.

Z letošního startovního pole se na Next Gen Finals podruhé v kariéře představí loňský finalista Rubljov. V Miláně byl před rokem i Tsitsipas, který ale v roli náhradníka do turnaje nezasáhl.

Pro vítěze Next Gen Finals je připraveno 225 000 dolarů. Pokud vítěz nepozná během celého turnaje přemožitele, může si přijít až na 390 000 dolarů.

Skupina A
Stefanos Tsitsipas (GRE, 15.)
Frances Tiafoe (USA, 40.)
Hubert Hurkacz (POL, 85.)
Jaume Munar (ESP, 76.)

Skupina B
Alex de Minaur (AUS, 31.)
Taylor Fritz (USA, 47.)
Andrej Rubljov (RUS, 68.)
Liam Caruana (ITA, 622.)