Lekce hokeje: Tenistky si v Montrealu zahrály s Tomášem Plekancem

- Jakub Slunečko

České tenistky na olympiádě, to je zase jedna veselá partička. Dobře se znají nejenom z Fed Cupu a mají viditelnou radost, že můžou zase závodit pod českou vlajkou. Na olympiádu se společně naladily už před tím na turnaji v Montrealu, kde si kromě tenisu zahrály také sranda zápas s hokejkou a míčkem. Na akci nechyběl také Tomáš Plekance. Kdo z našich tenistek se dokázal české hvězdě vyrovnat?

Vzhledem k tomu, jaké celoroční hokejové šílenství v Kanadě panuje, stala se hokejová (či spíše hokejbalová) vložka na turnaji v Montrealu tradicí. Tenistky si místo raket berou do ruky hokejky a doplňují je při tom hráči NHL. Tentokrát dorazil také kapitán české reprezentace Tomáš Plekanec.

„Tomáše Plekance jsem poznala poprvé a byl to zážitek. Takového výborného českého hokejistu přeci jen nepotkáte jen tak.  Nevím ale, jak si to užil on,“ smála se Petra Kvitová. Kromě ní se přátelského souboje zúčastnila Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová.

A právě té to podle spoluhráček šlo nejlépe v samostatncýh nájezdech na branku. „Byla to hrozná sranda a užily jsme si to. Já mám ráda hokej a kamarádím se spousta hokejisty, takže tenhle sport se mi hodně líbí,“ potvrdila Strýcová.

Kometa, Plzeň, Slavia

Zatímco pro Kvitovou to bylo s Plekancem první setkání, Lucie Šafářová už zná českého hokejistu déle. „Přišel se na nás taky podívat na US Open,“ potvrdila s tím, že sympatie mezi hokejem a tenisem jsou vzájemné.

Prostředí Spojených států je pak pro ideální k tomu, aby naopak české tenistky vyrazily na nejlepší světový hokej. „Hrozně mě tenhle sport baví a když se někdy dá, jdeme se podívat. Byli jsme se kouknou třeba v Miami, kde hrál Jágr, tak jsme ho pěkně viděli v akci,“ popisovala Šafářová.

A nebyly by to správné tenisové fanynky, kdyby neměly oblíbený klub doma v České republice. „Já podporuju brněnskou Kometu,“ řekla Šafářová, která jako malá chodívala hrát hokej v Brně na rybníce.

 To Petra Kvitová hájí úplně jiné barvy – v hokeji i ve fotbale je totiž od malička slávistkou. Aby toho nebylo málo, úplně jiné preference má zase Barbora Strýcová. „Jsem z Plzně, takže samozřejmě fandím Plzni.“

Teď ale všechny naše tenistky potřebují, aby naopak jim fandil celý národ bez rozdílu na olympijském turnaji v Riu!