Češky byly nominovány na fedcupové ocenění Heart Award 2018

- Jan Vojkůvka

Tradiční ocenění The Fed Cup Heart Award zná své finalistky. Mezi čtveřicí nominovaných jsou i dvě české tenistky – Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Dalšími nominovanými jsou Američanky Sloane Stephensová a Madison Keysová.

Čtyři nominované tenistky se do výběru dostaly na základě svých výkonů v semifinále Fed Cupu, které se hrálo v dubnu.

Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou hrály proti Němkám a podařilo se jim vybojovat další finále pod vedením kapitána Petra Pály. Plíšková vybojovala důležité vítězství nad Angelique Kerberovou během prvního dne a podpořila tím skvělé výkony Kvitové, jež sama zařídila dva body.

Kvitové se podařilo napřed přehrát hladce Görgesovou a v neděli poté i Kerberovou, přičemž dohromady přišla jen o devět gemů v obou duelech. Kvitová hrála také v únorovém střetnutí proti Švýcarsku, během něhož si připsala rovněž dvě výhry.

Američanka Keysová dokázala v souboji s Francouzkami zajistit postupový bod výhrou nad Pauline Parmentierovou. Stephensová proti Francouzkám zajistila dva body po výhrách nad Parmentierovou a Kristinou Mladenovicovou.

Fed Cup Heart Award je každoročně udíleno hráčce, která ve víkendových bojích zářila, ukázala výjimečnou odvahu na kurtu a která svému týmu prokázala absolutní oddanost.

Hlasování o držitelce Fed Cup Heart Award bude na oficiálních stránkách Fed Cupu spuštěno 31. října.