WTA

Turnaj mistryň: Plíškovou čeká grandslamová šampionka. V semifinále je i Bertensová

- Jan Havlovic

Po bohatém českém čtvrtku přišly v Singapuru na řadu poslední zápasy základních skupin. Soupeřkou Karolíny Plíškové v semifinále bude Američanka Sloane Stephensová, jež vybojovala nad Němkou Kerberovou třetí výhru na turnaji. Do semifinále pronikla také Nizozemka Kiki Bertensová.

Stephensová vyhrála i třetí zápas
Sloane Stephensová v Singapuru zůstává stoprocentní. I ve svém třetím duelu oslavila výhru, když si poradila ve dvou setech s Němkou Angelique Kerberovou. Američanka zvítězila 6:3, 6:3 a v semifinále si zahraje s českou tenistkou Karolínou Plíškovou. Proti ní se pokusí napravit letošní zaváhání z antuky v Madridu, kde s Plíškovou prohrála.

Kerberová ještě mohla bojovat rovněž o postup do semifinále, ale nezvládla první set, v němž sice měla celkem osm brejkbolů, ale využila jen jeden za stavu 2:5 a naopak třikrát ztratila podání. Ve druhé sadě Stephensová po maratónském gemu vybojovala vedení 3:1, záhy však o výhodu brejku přišla. Od Kerberové to ovšem bylo na returnu vše a k další příležitosti na zvrat se už nedostala. Američanka klíčový brejk vybojovala v osmé hře a duel bez problémů doservírovala.

Bertensová je po skreči Ósakaové v semifinále
Ještě před postupem Stephensové se do semifinále probojovala Kiki Bertensová. Nizozemská tenistka zvítězila v posledním duelu poté, co její soupeřka Naomi Ósakaová musela duel za stavu 6:3 pro Bertensovou skrečovat. Světová devítka Bertensová si tak hned při svém debutu zahraje semifinále a stala se první nizozemskou tenistkou od roku 1995, která si zahraje na Turnaji mistryň mezi nejlepší čtyřkou.

Mladenovicová s Babosovou prolétly do semifinále
Kristina Mladenovicová s Tímeou Babosovou jsou třetími semifinalistkami čtyřhry letošního Turnaje mistryň. Po českém kvartetu se z postupu raduje také francouzsko-maďarský pár, který porazil v pátečním čtvrtfinálovém duelu dvojici Dabrowská a Sü za pouhých 54 minut po setech 6:0 a 6:2.

Bartyová s Vandewegheovou prolétly do semifinále
Čtvrtfinále čtyřhry na Turnaji mistryň uzavřely svým vítězstvím Ashleigh Bartyová a Coco Vandewegheová. Australsko-americká dvojice přehrála belgicko-nizozemský pár Elise Mertensovou a Demi Schuursovou za pouhých 66 minut 6:1, 6:4.

Červená skupina
Naomi Ósakaová (JPN, 4.) – Kiki Bertensová (NED, 9.) 3:6 – skreč Ósakaová
Angelique Kerberová (GER, 2.) – Sloane Stephensová (USA, 6.) 3:6, 3:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Babosová, Mladenovicová (HUN/FRA) – Dabrowská, Sü (CAN/CHN) 6:0, 6:2 
Bartyová, Vandewegheová (AUS/USA) – Mertensová, Schuursová (BEL/NED) 6:1, 6:4