ITF v Plzni: Smitková i Bayerlová padly, Plzeň čeká ruské finále

- Jan Vojkůvka, Radim Sochor

Turnaj ITF v Plzni čeká v neděli finálový program dvouhry, v němž se představí dvě ruské tenistky. O titul si zahraje Natalia Vichljancevová a Anna Kalinská.

Semifinále se stalo konečnou zastávkou pro sedmnáctiletou divokou kartu Michaelou Bayerlovou, která uhrála pro osmé nasazené Rusce Anně Kalinské jediný gem a prohrála 1:6, 0:6. Během zápasu si vypracovala jediný brejkbol, který však nevyužila a příliš ji nešel ani servis, nicméně i tak může odjíždět z Plzně velmi spokojen

Přesto, že stále patří mezi juniorky, dosáhla výrazného úspěchu a za semifinále v Plzni si připíše prvních 18 bodů do žebříčku, což je výrazná porce bodů, která ji dopomůže k tomu, aby na menších ITF turnajích nemusela absolvovat v následujících měsících kvalifikace.

„Dneska mi to prostě nešlo. Byl to i tak dobrý týden, takže jsem spokojená. Servis mi příliš nešel, byla jsem mírně nervózní,“ hodnotila zápas mladičká Bayerlová.

Favorizovaná Tereza Smitková se do finále nepodívá. V první sadě dostala debakl od ruské Natalie Vichljancevové v poměru 1:6. Po druhém setu se zdálo, že by mohlo být s naši tenistkou vše v pořádku, neboť po kvalitním výkonu vyhrála 6:4. Třetí set se ale nadmíru podobal tomu prvnímu, a tak na turnaji v Plzni bude k vidění ruské finále mezi Kalinskou a Vichljancevovou. 

„Soupeřka dneska byla lepší. Já jsem nehrála nejhůř, možná to byl můj nejlepší zápas na turnaji. Měla jsem si pro to možná více jít, ale necítila jsem tu jistotu v úderech,“ popsala průběh zápas Tereza Smitková.


Semifinále dvouhry
Anna Kalinská (RUS) - MICHAELA BAYERLOVÁ 6:1, 6:0
TEREZA SMITKOVÁ - Natalia Vichljancevová (RUS) 1:6, 6:4, 1:6

Tennis Arena Cup den po dni

5.8. ITF v Plzni: Smitková vyřadila Krejčíkovou, mezi nejlepší čtyřku se dostala i Bayerlová

4.8. ITF v Plzni: Smitková, Krejčíková a Bayerlová jsou ve čtvrtfinále

3.8. ITF v Plzni: Krejčíková a Smitková míří dále, tři Češky na turnaji končí

2.8. Žovincová nestačila na nasazenou jedničku, Muchová prohrála s Heinovou

1.8. ITF v Plzni: Do hlavní soutěže postoupila pouze Kolodziejová

31.7. ITF v Plzni: Deset Češek v prvním kole kvalifikace

Páteční rozhovory