Z tenistky lékařkou. Bývalá členka elitní čtyřicítky předčasně ukončila kariéru

- Jan Vojkůvka

V pouhých 24 letech se německá tenistka Annika Becková rozhodla ukončit svou tenisovou kariéru. Po vleklých zraněních, kvůli kterým naposledy hrála v roce 2017, se rozhodla ubrat svůj život jiným směrem a dát se na studium.

Ani rok 2017 přitom nebyl pro Beckovou zrovna pohádkový. Vybojovala pouhých 9 výher a hned ve 24 zápasech odešla jako poražená. Její žebříček, ve kterém se dokázala vyšplhat během kariéry až na 37. místo, zažíval strmý pád.

Osmifinalistka Australian Open a držitelka dvou titulů z okruhu WTA, které získala v roce 2014 v Lucemburku a o rok později v Quebecu, patřila k nejtalentovanějším tenistkám, jež se narodily v roce 1994. Svůj potenciál sice dokázala zčásti naplňovat, ale do elitní dvacítky, na kterou podle odborníků měla, se nikdy nedotáhla.

A už ani nedotáhne. Becková se rozhodla zanechat profesionálního tenisu a vrhnout se na studium medicíny.

„Nějaký čas jsem na okruhu chyběla a trochu se mi změnily plány do budoucna,“ vydala prohlášení Becková. „Od roku 2017 jsem se trápila s několika zraněními a musela trochu pozměnit své priority. Začala jsem studovat a strašně mě to baví. Chci poděkovat všem, co se mnou absolvovali tohle dobrodružství, ale tenis už není v mém životě to nejdůležitější,“ dodala.