ATP

Zasloužím si mnohem více než Turnaj mistrů pro mladé, věří si mladý Řek

- Radek Štohl

Sebevědomá prohlášení nastupující tenisové generaci rozhodně nechybí. Potvrdil to také dvacetiletý Stefanos Tsitsipas, který se domnívá, že jeho úroveň je již dost vysoká na to, aby nemusel startovat na mládežnickém Turnaji mistrů. Ten se od loňského roku pořádá v Miláně.

Tsitsipas letos zažívá průlomový ročník. Parádní sezónu sice začal na jednadevadesáté pozici, v jejím závěru se přesto nachází na šestnácté příčce. A to v polovině září dokonce uzavíral nejlepší patnáctku světa.

O skvělé výsledky se bývalý první junior žebříčku zasloužil postupem do finále v Barceloně, osmifinále ve Wimbledonu a především prvním boji o titul na Masters. V polovině srpna se Tsitsipas v Torontu dostal až k poslednímu utkání, když v průběhu turnaje vyřadil i Novaka Djokoviče.

Až po více než dvou měsících zažívá další skvělý turnaj, ve Stockholmu si zahraje o první titul kariéry. Během tří duelů si například vyšlápl na nasazenou dvojku Fabia Fogniniho, kterého v sobotu přehrál 6:3, 6:2.

Pokud se však nestane nic nepředvídatelného, tak ani letošní spanilá jízda ho nedostane na Turnaj mistrů do Londýna, kvůli čemuž si tak zahraje "jen" na méně cenněném podniku pro nejlepší mladé tenisty do jednadvaceti let.

„Na kurtu se cítím skvěle a domnívám se, že si zasloužím mnohem více než Turnaj mistrů pro mladé naděje. Samozřejmě se jedná o parádní akci a znamená to pro mě hodně, že se ji můžu zúčastnit, ale jsem schopný mnohem větších věcí," prohlásil Tsitsipas pro Times of India.

Nadějný tenista cílí mnohem výše. „Zasloužím si hrát na těch největších podnicích a s těmi nejlepšími tenisty současnosti," zakončil řecký tenista, který se ve finále Stockholmu o titul potká s Ernestsem Gulbisem.