Giorgiová zlomila tristní finálovou bilanci. Hrála jsem opravdu dobře, libuje si Italka

- Filip Lefenda

Šestadvacetiletá ranařka Camila Giorgiová vyhrála na podniku v Linci svůj druhý titul z okruhu WTA. Ve finále si Italka poradila ve dvou setech s Ruskou Alexandrovovou a ukončila své dlouhé čekání na halovou trofej.

Soupeřku, která došla do finále z kvalifikace, zdolala Giorgiová 6:3 a 6:1, a oslavila tak svůj první triumf na tvrdém povrchu. „Tento titul je pro mě velmi důležitý směrem do budoucna,“ libovala si Italka. „Jsem za něj velmi šťastná,“ netajila se před médii.

Giorgiová ztratila v Linci za celý týden jen jediný set, když si postupně vyšlápla na Francouzku Parmentierovou, Švýcarku Teichmannovou, Rusku Gasparjanovou a v semifinále i na Belgičanku Van Uytvanckovou.

V rozhodujícím zápasu o titul pak Giorgiová, jež na turnajích často hraje ve slušivých outfitech, které jí šije její máma, nepotřebovala k vítězství ani hodinu. „Každý zápas je těžký,“ zůstala při svém hodnocení diplomatická Italka, jež ztratila pouhé čtyři gemy. „Dnes jsem ale hrála opravdu velmi dobře, byl to dobrý výkon,“ mohla si mnout ruce poté, co ukončila své tříleté čekání. Jediný titul totiž dosud získala na trávě v Hertogenboschi v roce 2015.

Šancí uspět přitom měla právě v halovém prostředí daleko více. Finále v Linci si hráčka, jež v novém vydání žebříčku WTA dorovnala své maximum na 28. pozici, zahrála už před čtyřmi roky. Tehdy však v tiebreaku rozhodujícího setu podlehla Karolíně Plíškové. O titul si zahrála hned tři roky po sobě rovněž na halové akci v polských Katovicích, i tam ale vždy ve finále prohrála.

Upper Austria Ladies Linz (ženy, AUT, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 87.) – Camila Giorgiová (ITA, 28.) 3:6, 1:6