Dvouhodinová řež s vítězným koncem! Plíšková je v Tchien-ťinu v semifinále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková postupuje na turnaji v čínském Tchien-ťinu již do semifinále! Nasazená jednička vyřadila v úvodním čtvrtfinálovém souboji Britku Katie Boulterovou, přemožitelku Barbory Krejčíkové, po dvou hodinách boje po setech 5:7, 6:0 a 6:3. Plíšková si tak zajistila místo mezi nejlepší čtyřkou, ale hlavně si připsala další důležité body v boji o účast na prestižním Turnaji mistryň.

Výkony Plíšková v Tchien-ťinu jsou jako na houpačce. Nejprve se protrápila k výhře nad Američankou Lepchenkovou, aby následně spláchla v osmifinále Slovinku Hercogovou, které dovolila pouhé tři gemy. Nyní proti Britce Boulterové, která si do čtvrtfinále nesla skalp další Češky Barbory Krejčíkové, to opět nebylo tak úplně ono.

Plíšková dokázala smazat brzkou ztrátu podání a díky brejku v devátém gemu šla podávat za stavu 5:4 na vítězství v úvodním setu. Od té chvíle však nad centrálním dvorce v Tchien-ťinu kralovala dvaadvacetiletá Britka, která nad světovou šestkou vyhrála tři gemy v řadě a překvapivě se ujala vedení v zápase.

Ztráta úvodního setu Plíškovou zdravě naštvala a ve druhé sadě předvedla hotový uragán, když 101. hráčce světového žebříčku nadělila kanára.

V rozhodující sadě se obě tenistky hned dvakrát navzájem brejkly. Od stavu 3:3 už ale bodovala pouze Plíšková, která zabrala v pravou chvíli a dokázala dovést utkání do vítězného konce. 

Světová šestka si tak zajistila místo mezi nejlepší čtyřkou a hlavně si připsala další důležité body v boji o účast na Turnaji mistryň. Její nejbližší konkurentka, Nizozemka Kiki Bertensová, totiž dohrála v osmifinále, a tak má Plíšková šanci vytvořit si před turnajem v Moskvě alespoň částečný náskok. 

V boji o účast ve finále vyzve naše aktuálně nejlepší tenistka Švýcarku Timeu Bacsinszkou, kterou dokázala v kariéře již třikrát porazit.