Mašina na esa. Francouz vytvořil na challengeru úctyhodný rekord

- Jan Havlovic

Francouz Albano Olivetti se řadí se svými 203 centimetry k nejvyšším hráčům na okruhu. Šestadvacetiletý tenista využívá dokonale své výšky a v zápasech si pomáhá dělovými servisy. Na challengeru v italském Ortisei se Olivettimu podařilo nastřílet hned jedenáct es v řadě, což je dle všeho nový světový rekord.

Olivettimu hrály do karet na challengeru v italském Ortisei ideální podmínky. Turnaj se totiž hraje v hale na jednom z nejrychlejších povrchů vůbec, což je pro hru založenou na servisu naprosto ideální.

Šestadvacetiletý Francouz toho dokázal využít, když v duelu prvního kvalifikačního kola proti Marcu Sieberovi z Německa zvítězil 4:6, 7:6(2) a 6:4. Pro tenisové fanoušky byl zajímavý především pohled do statistik tohoto zápasu.

Bývalý hráč druhé světové stovky totiž nasázel celkem 36 es, z čehož hned sedmnáct ve druhém setu. Olivettiho úspěšnost bodů po prvním servisu dosahovala 94% a při vlastním podání ztratil v celém zápase pouhých devatenáct fiftýnů.

Olivetti na servisu doslova řádil. Francouz totiž ve druhém setu dokázal nastřílet hned jedenáct es v řadě! Aktuálně 410. hráč světového žebříčku tak překonal rekord Sama Querreyho, který v Indianapolis v roce 2007 v duelu proti Jamesu Blakeovi zaznamenal 10 nechytatelných servisů v řadě. 

Francouzský hráč potvrdil ideální formu na servisu i v utkání druhého kvalifikačního kola proti Italu Bassovi, kterého zasypal 23 esy. Ve finále kvalifikace nasázel Olivetti ještě o jedno eso více, ale na Němce Kevina Krawietze nestačil ve dvou tiebreacích a do hlavní soutěže se neprobojoval.

Přesto si tento vysoký Francouz odváží z Ortisei cenný rekord.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Quand tu veux être sur de cartoucher des cibles ? ? ? ... ?? #jesuisungosse #bonpourlaconfiance #cartouchage

Příspěvek sdílený Albano Olivetti (@albano_olivetti),Úno 26, 2018 v 8:19 PST