Světové jedničce se nedaří. Po prohrách už ale tolik nebrečím, směje se Halepová

- Filip Lefenda

Menší herní krizí si v posledních týdnech prochází Simona Halepová. Světová jednička se před měsícem postarala na US Open nechtě o jedno z největších překvapení, když vypadla hned v úvodním kole grandslamu. A povedeně nezahájila Rumunka, jež ve čtvrtek oslavila své sedmadvacáté narozeniny, ani asijskou turnajovou šňůru.

Ve Wu-chanu Halepová opět nezvládla hned své úvodní vystoupení, když poté, co měla v prvním kole volný los, nestačila v tom druhém na Slovenku Cibulkovou, od které dokonce vyfasovala kanára. „Po vyřazení z US Open jsem si dala na týden pauzu, poté jsem opět začala tvrdě pracovat. Měla jsem velkou motivaci, ráda bych letošní sezónu zakončila lépe než tu loňskou,“ přiznala Halepová, že takto si své aktuální výsledky rozhodně neplánovala.

„Do Číny jsem přijela poměrně sebejistá a připravená hrát. Věřím, že zase bude vše v pořádku a má hra se zvedne,“ nepřipouští si vládkyně ženského žebříčku přehnané pochybnosti.

Svůj výsostný post chce do konce roku uhájit. „Strašně moc chci opět završit sezónu jako světová jednička. Věřím, že to letos nebude natolik stresující jako loni. Snadné to ale rozhodně nebude,“ ví Halepová.

Čerstvě sedmadvacetiletá Rumunka přiznala, že se začala s prohranými zápasy vyrovnávat lépe než před časem. „Hodně jsem na tom zapracovala. Po porážkách už tolik nebrečím,“ usmívala se na tiskové konferenci ve Wu-chanu. „Smutek ale v člověku vždy je, stejně jako na tomto turnaji. Musíte se smířit s faktem, že pro vás turnaj po hodině působení skončil,“ dodala.

„Naučila jsem se ale, že ve sportu se může stát opravdu všechno,“ podotýká, že není třeba propadat zbytečnému zoufalství. Obzvláště po prohraných duelech, ve kterých ze sebe nemůže vydat sto procent. „Den před utkáním s Cibulkovou jsem si trochu poranila záda, bylo to opravdu krušných 24 hodin. Doufám ale, že se dám rychle do pořádku a budu opět moci hrát,“ zakončila Halepová povídání po porážce 0:6, 5:7.