WTA

Vítězka US Open pokořena. Plíšková po bezchybném výkonu na servisu dobyla Tokio

- Radek Štohl

Karolína Plíšková se v Tokiu dočkala jedenáctého titulu kariéry. Česká tenistka ve finále přehrála Naomi Ósakaovou dvakrát 6:4, když během celého zápasu nečelila jedinému brejkbolu. Plíšková se po turnaji dostane na sedmé místo světa, a to právě před nedělní soupeřku.

Plíšková si na turnaji došla pro druhý titul v sezóně a první na tvrdém povrchu od Dauhá 2017. Kromě toho se v pondělí posune na průběžnou poslední postupovou osmou příčku v boji o Turnaj mistryň.

Finálový zápas byl zkraje představením Ósakaové na servisu. Domácí hráčka do kurtu poslala všech osm svých prvních podání, po kterých neztratila jediný fiftýn. Její nedělní soupeřka sice tak dominantní nebyla, i přesto si však oba své úvodní servisy udržela.

Pátý gem utkání byl pravděpodobně zásadním okamžikem celého duelu. Ósakaová vůbec poprvé musela jít přes druhý servis, včetně dvojchyby vytvořila čtyři nevynucené chyby, čímž protihráčce nabídla brejk téměř zdarma. Do konce sady si obě tenistky již udržely podání, Plíšková využila druhý setbol.

Ve druhém setu rozhodl jediný brejk. A to v deváté hře. Ósakaová se během chvíle naprosto sesypala a při vlastním servisu neuhrála ani fiftýn. Plíšková následně udržela nervy a čistou hrou uzavřela zápas. Česká tenistka během druhé sady jen třikrát ztratila míček na podání.

„V prvé řadě bych ráda pogratulovala Naomi, zvláště za její neuvěřitelnou cestu za titulem na US Open. Chci také poděkovat svému tátovi, se kterým letos máme již dva tituly. Tento rok jsem oba dva získala právě s ním. Má trenérka se mnou cestuje jen v určitých případech," řekla Plíšková při slavnostním vyhlášení.

Toray Pan Pacific Open, Tokio (ženy, JPN, 799 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Naomi Ósakaová (JPN, 7.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) 4:6, 4:6