WTA

Newyorská královna Ósakaová jde znovu do akce. Na domácí půdě vyzve slovenskou jedničku

- Jan Havlovic

Naomi Ósakaovou čeká psychicky velmi náročný týden. Čerstvá vítězka totiž odehraje první turnaj po titulu na US Open, a hned na domácí půdě v Tokiu! O Ósakaovou, která se po premiérovém grandslamovém titulu stala ve své zemi velkou celebritou, tak bude enormní zájem. Úvodní překážkou mladé tenistky bude Slovenka Dominika Cibulková.

Od dramatického finále US Open uplynulo již devět dní. Naomi Ósakaová v něm uzmula po výhře nad Serenou Williamsovou svou první grandslamovou trofej v kariéře a stala se rázem tenisovou celebritou. A to především ve své domovině.

Japonští fanoušci nyní budou mít možnost vidět dvacetiletou národní hvězdu na vlastní oči. Čerstvá newyorská královna totiž tento týden zavítá do hlavní japonského města Tokia, kde odstartoval letošní ročník kvalitně obsazeného turnaje Toray Pan Pacific Open.

Ósakaová, která je nasazenou trojkou, se tak musí připravit na enormní zájem a tlak ze strany médií a domácích příznivců. Ochozy na centrálním dvorci budou jistě při duelech japonské tenisové hvězdy naplněné do posledního místečka.

Dvacetiletá hráčka vstoupí do domácího turnaje ve středu duelem proti Slovence Dominice Cibulkové, kterou před dvěma lety právě v Tokiu deklasovala poměrem 6:2, 6:1. Tehdy se cesta Ósakaové zastavila až ve finále.

Světová sedmička by podobný výsledek brala letos jistě všemi deseti. Ósakaovou však čeká náročná cesta turnajem – po Cibulkové by ve čtvrtfinále mohla narazit na Barboru Strýcovou a v repríze loňského finále by se v semifinále mohla střetnout s nasazenou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

Nejprve se však Ósakaová musí vypořádat s první překážkou v podobě bývalé světové pětky Dominiky Cibulkové.