Jak si fandí tenisté: Kyrgios sledoval Hradeckou se Siniakovou, Mladenovicová u maratonu

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Někteří fanoušci měli na US Open příležitost potkat u kurtů neobvyklé fanoušky. U zápasu druhého kola dvouhry Kateřiny Siniakové nebo třetího kola čtyřhry Lucie Hradecké mohli na tribuně narazit na Nicka Kyrgiose. Ten v obou případech fandil přítelkyni Alje Tomljanovicové. Kristina Mladenovicová zase v publiku sledovala zápas přítele Dominica Thiema v téměř pětihodinové bitvě s Rafaelem Nadalem.

Představte si: Sledujete ve Flushing Meadows u kurtu číslo pět deblové počínání Lucie Hradecké s Jekatěrinou Makarovovou a vedle sebe si najednou všimnete fanouška v basketbalovém dresu, který se velmi podobá Nicku Kyrgiosovi.

Pár z přítmoných fanoušků možná přemýšlelo, jestli je ten mladík v dresu Lakers skutečně tenista, který se běžně objevuje přímo dvorci. Ano, těch několik šťastlivců mělo skutečně možnost sledovat tenis vedle Nicka Kyrgiose. Ten (jako několikrát před tím) fandil přímo u dvorce přítelkyni Alje Tomljanovicové.

Zaznamenaly ho nejenom fanoušci a fotografové, ale i hráčky: „Všimla jsem si ho. On tam byl celý zápas – už od rozehrávky. Ještě jsme nepřišly na kurt a on už tam seděl,“ smála se Hradecká. Takovou podporu však kvitovala. „Je to od něj hezké. Nechci říkat, že by to takhle mělo být. Ale určitě je příjemné u kurtu někoho mít.“

Kyrgios už možná takovou radost neměl. Znovu totiž musel sledovat, jak přítelkyně na US Open končí na raketě české hráčky. Debl Tomljanovicová – Linettová totiž na Hradeckou s Makarovovou nestačil po setech 4:6, 4:6.

Ještě před tím (ve druhém kole dvouhry) zase Australan sledoval, jak Tomljanovicová vypadá po bitvě s Kateřinou Siniakovou. Onen singlový zápas navíc všichni fanoušci s Kyrgiosem ve svém středu museli hodně prožívat. Bitvu plnou obratů po odvráceném mečbolu ovládla ve zkrácené hře třetí sady Siniaková (6:3, 6:7(3), 7:6(4)).

Nehty si napětím musela kousat i Kristina Mladenovicová, další tenistka, která se na US Open ukázala i v publiku. Francouzka se vydala do ochozů na čtvrtfinálový zápas Rafaela Nadala s Dominicem Thiemem. Pětisetovou bitvu ztratil přítel tenistky v tiebreaku závěrečné sady. Po pěti hodinách Thiem zkazil na mečbol Nadala smeč a Mladenovicové a dalším svým podporovatelům radost neudělal.