Zápas s Federerem a bez něj? Na US Open rozdíl čtyři tisíce ve vstupném

- Tomáš Macák

Je to ikona. Magnet na fanoušky. Roger Federer táhne kdekoliv na světě za jakýchkoliv okolností. Podle toho se také odvíjí ceny vstupného na akce, na kterých se představí. A že se pořadatelé při nastavování cen řídí především jeho osobou se ukázalo teď v New Yorku. Očekávalo se, že se zde probojuje do čtvrtfinále, ve kterém by vyzval Novaka Djokoviče. Jenže ejhle. Švýcar skončil na australském překvapení Millmanovi. A vstupné šlo o tisíce dolů.

Každý ho chce vidět. Je to tenisový bůh, který má na svém kontě neuvěřitelných dvacet grandslamových titulů. Pokud ale Federera chcete vidět, musíte za to zpravidla zaplatit poměrně velké množství peněz.

Důkazem budiž potenciální čtvrtfinálový duel na newyorském grandslamu. Už od počátku losu US Open se předpokládalo, že by se v této fázi měl střetnout sedmatřicetiletý Federer a Novak Djokovič. Když oba postoupili do čtvrtého kola, ve kterém navíc nečelili žádným velkým jménům, cena vstupenky na „jejich následující“ velkolepý zápas o postup do semifinále se podle webu Tennis World pohybovala kolem 260 dolarů (přibližně 5 700 Kč, pozn. red.).   

Všichni se těšili na to, jak si to opět rozdají dva borci, jejichž bilance ze vzájemných zápasů obnáší 24 výher pro Djokoviče a o dvě méně pro švýcarského maestra.

Srb svůj úkol proti portugalskému tenistovi Sousovi splnil, ovšem na očekávanou řežbu nedošlo. Vše „zhatil“ John Millman, který šokoval porážkou Federera. Devětadvacetiletý Australan, jehož maximem na majorech bylo doposud třetí kolo, povolil soupeři jen set a i díky dvěma úspěšným tiebreakům slavil životní úspěch.

A ceny vstupenek rázem letěly dolů, nehledě na to, že se na jedné straně stále měl představit muž, který na okruhu ATP vybojoval 70 titulů. Zastavily se na 60 dolarech (přibližně 1 300 Kč, pozn. red.).

„Laciné“ čtvrtfinále už ale ovládl podle očekávání Djokovič, který se v noci z pátku na sobotu porve o postup do finále v utkání proti Nišikorimu.