Nejistá budoucnost páru Krejčíková – Siniaková? Chceme hrát hlavně singly, shodují se

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Grandslamová sezona deblového dua Krejčíková – Siniaková je u konce. A že to byla sezona! Po titulech z Roland Garros a Wimbledonu z toho bylo na US Open „jen“ semifinále. „Na začátku sezony jsme o titulech z grandslamů vůbec nepřemýšlely,“ přiznala Siniaková. Teď se české deblistky chystají na Turnaj mistryň v Sinagapuru, přemýšlí o Fed Cupu i deblové spolupráci na příští rok.

Na čísle šestnáct se zastavilo počítadlo vyhraných grandslamových zápasů v podání dvojice Krejčíková – Siniaková. Po titulech jim v semifinále US Open vystavily stopku Coco Vandewegheová s Ashleigh Bartyovou.

Parádní výměny (především v koncovce druhého setu) diváky na dvorci Louise Armstronga zvedaly ze sedaček, Češkám však radost příliš neudělaly. „Chyběly tak dva míče v každém setu,“ smutnila Krejčíková. Především na servisu Američanky s Australankou byly Krejčíková se Siniakovou pod tlakem. „Ale pár (skoro)šancí jsme tam měly. Když je Coco v rytmu, tak servíruje výborně. Bartyová sice nemá podání tak rychlé, ale skvěle umisťuje,“ věděla Siniaková.

Úchvatnou sezonu na grandslamech tak Češky uzavřely první porážkou po šestnácti vyhraných zápasech. „Když sesumírujeme celý rok, tak jsme splnily všechno, co jsme chtěly. Cíl byl dostat se do Singapuru, grandslamy už jsou bonus,“ říkala Krejčíková.

V Singapuru českou dvojici čeká závěrečný Turnaj mistryň. Obě se sice těší, připravovat se ale budou až na místě. Další společný turnaj do té doby neplánují. „Potrénovat stačí až tam. Když se budeme povzbuzovat, makat a budeme tam jako jedna duše a jedno tělo, tak to půjde. To je nejdůležitější. Ukázaly jsme, že to umíme. V tohle jsme lepší,“ nepochybuje Krejčíková.

Ani na Turnaji mistryň by jejich sezona končit nemusela. Po Singapuru totiž bude následovat domácí finále Fed Cupu proti USA. Obě hráčky by případnou nominaci s nadšením přijaly a rády by reprezentovaly. „My bychom skoro mohly mít dva týmy. Kapitán to má těžké,“ uznala Siniaková. Krejčíkovou Siniakové nápad (a z něj vyplývající možnost souboje Česká republika vs. Česká republika) nadchnul: „To by bylo super,“ smála se.

Ve vážnějším duchu ale tenistky začaly přemýšlet o příští sezoně a společných startech ve čtyřhře. „Je to otevřené. Bylo by super, kdybychom hrály. Musíme na to nastavit program. Katka chce hrát hlavně singly, já taky. Skloubit to s deblem je těžké. Záleží, na jakých turnajích se domluvíme,“ uvedla Krejčíková.

Jistě už ale obě vědí jedno: Že si po US Open chtějí na chvíli odpočinout doma. „Po Paříži i Wimbledonu jsme se vrátily domů a ty turnaje hned navazovaly,“ říkala Siniaková o případné (ne)možnosti oslav úspěchů.

Odpočinek přijde vhod i Krejčíkové. Její levá ruka se po pádu do umpiru ve čtvrtfinálovém duelu zbarvila do fialova. „Na rozehrávce to nebylo dobré,“ přiznala. V zápase ji ale hnal adrenalin a modřiny necítila.

Tiskovou místnost v útrobách stadionu Arthura Ashe ale české tenistky opouštěly v dobré náladě. „Chcete tu ruku vidět?“ usmívala se Krejčíková. „To není třeba. Stačí, když si představíte fialový rukáv. Přesně tak to vypadá,“ smála se ve dveřích Siniaková.