Dnes to nebylo moc o tenise, hodnotí porážku Jan Šátral

- Jozef Valenčík

Prosperita Open má dnes na programu utkání prvního kola dvouhry a také čtyřhry. Do boje se hned od 10:00 dostal Jan Šátral, který nakonec po třísetové bitvě padl se Srbem Djerem a s dvouhrou se loučí. Nedařilo se ani slovenským tenistům, končí Dominik Šproch a také překvapivě Andrej Martin.

Jan Šátral nastoupil na centrální dvorec ostravského areálu krátce po desáté hodině. Dnes to sice v Ostravě nevypadá na déšť, ale podmínky jsou pro hráče opět velmi těžké. Silný vítr a zima komplikují situaci všem aktérům. Šátral do zápasu nevstoupil špatně a první set se Srbem Laslo Djerem získal v poměru 6:3, když diváci viděli několik prolomených servisů. Také ve druhém setu to vypadalo na velký boj a to se potvrdilo, nicméně tentokrát byl úspěšnější srbský tenista. Ten získal důležitý brejk také v rozhodující sadě a nakonec ukončil zápas při podání Šátrala, když využil svůj třetí mečbol.

„Dnes byla hrozná zima a já byl zatuhlý celé utkání. Podle mě to dnes nebylo moc o tenise, já i soupeř jsme hráli oba strašně špatně a bylo to takové nijaké. Jsem z toho dost znechucený, protože toto nebyl tenis. Pro oba byly podmínky stejné, takže kvůli počasí jsem určitě neprohrál, ale nedokázal jsem se s nimi poprat,“ hodnotil po zápase 239. hráč světa.

Ten nastínil také své plány do nejbližších dnů: „V Ostravě budu pokračovat ještě ve čtyřhře a další týden bych měl odletět do Říma, ale uvidím, jestli nebude lepší potrénovat.“

S turnajem se rozloučili také dva slovenští zástupci. Dominik Šproch startoval v Ostravě na divokou kartu a v roli outsidera nepřekvapil Francouze Barrereho. Ihned po něm se na dvorci číslo 5 představil Andrej Martin, ten do poslední chvíle doufal v start v kvalifikaci turnaje ATP, ale to mu nevyšlo a vzal tak možnost startovat v Ostravě alespoň v kvalifikaci. Tu sice zvládl, ale v prvním kole dnes nestačil na Francouze Lestienneho, kterému podlehl 3:6 a 4:6.

„Podmínky dnes byly těžké, velká zima a také vítr. Myslím si, že podmínky dnes vyhovovaly více soupeři. Já mám raději, když jsou míče rychlejší a vyskočí více. Soupeř měl přímý bekhend a mě míče nevyskakovaly. V těchto podmínkách byl dnes určitě lepší a projevilo se to i na výsledku.“

Příjemná zpráva poté přilétla ze dvorce číslo 3, kde po zvládnuté kvalifikaci pokračuje ve vítězném tažení Jaroslav Pospíšil. Ten si ve dvou setech poradil s Francouzem Glebem Sakharovem.

Prosperita Open - úterní program

JAN ŠÁTRAL - Laslo Djere (FRA) 6:3, 4:6, 3:6
JAROSLAV POSPÍŠIL - Gleb Sakharov (FRA) 6:4, 6:4
Jordi Samper-Montana (ESP) - Matteo Viola (ITA) 6:2, 7:6
Kimmer Coppejans (BEL) - Jonathan Eysseric (FRA) 6:1, 6:2
Constant Lestienne (FRA) - Andrej Martin (SVK) 6:4, 6:3
Gregoire Barrere (FRA) - Dominik Šproch (SVK) 6:1, 6:3


Galerie