Tenhle večer je můj! Oslavenkyně Carla ukončila sérii Šarapovové

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Parádní příběh obstaraly ve večerním zápase osmého hracího dne US Open dámy Šarapovová a Suarezová Navarrová. Na jedné straně stála hráčka ve třiadvaceti nočních zápasech neporažená a na druhé čerstvá třicátnice toužící Rusce poprvé v historii zkazit radost z večerního vystoupení a sama sobě nadělit ten nejlepší dárek. A vy už asi tušíte, jaký má tento příběh konec...

Karolína Plíšková před úterním zápasem, ve kterém se utká s Serenou Williamsovou, odpovídala na dotaz, zda je pro ni výhra nad Američankou na „jejím“ US Open nejvíc. Prý ano, zároveň ale dodala: „I když porazit Šarapku při night session, by bylo možná ještě víc, protože ještě neprohrála.“

Jako by Plíšková tušila, co se o čtyřiadvacet hodin později na Ashově stadionu stane...

Třiadvacet zápasů odehrála Maria Šarapovová ve své kariéře pod umělým osvětlením ve Flushing Meadows. A neprohrála jediný! Tedy až do pondělí, kdy přišel zápas číslo 24. To se proti ní postavila ve formě hrající Španělka Carla Suarezová Navarrová.

Šarapovová si ani nestihla vyzkoušet, jaké je to zahrát si v letošním newyorském horku. Pokaždé jí štědří pořadatelé dávali možnost nastoupit až v noci. Stejnou příležitost dostala i proti ní nastupující Španělka, která se šance poslat domů Rusku chytla.

Šarapovovou z US Open poslala pryč po setech 6:4, 6:3. Ruska tímto výsledkem zapsala historicky první prohru v nočním zápase (bilance 23 – 1) na US Open. Pro srovnání v denních zápasech vyhrála 15 z celkových 25.  

„Maria tu hraje často, pro mě to bylo ale něco úplně nového. Moc jsem si to užila,“ říkala Suarezová Navarrová hned na kurtu. To ještě nevěděla, že jí sborově k narozeninám popřeje zaplněný stadion.

Právě v den zápasu totiž oslavila třicáté narozeniny. „Od rána se soustředím jen na zápas, hodně jsem ho chtěla vyhrát. Pěkný dárek jsem si to dala,“ usmívala se tenistka. Ta už je na své narozeninové zápasy zvyklá. Z pěti narozeninových mačů slavila třikrát.

A jak je pro Španělku cenný skalp Šarapovové v noční session? „No, věděla jsem, že ještě ani jednou neprohrála. Viděla jsem totiž kus jejího posledního zápasu v televizi, kde to padlo. Zase tolik se toho ale pro mě nemění,“ usmívala se skromně.