WTA

Quebec: Šafářová půjde navázat na úspěšné roky. Následuje ji krajanka

- Radek Štohl

Hned po skončení grandslamu v New Yorku začíná podnik v Quebecu. Na Coupe Banque Nationale se představí také dvě české tenistky, včetně Lucie Šafářové a Kristýny Plíškové. Hlavní hvězdou turnaje by měla být Aryna Sabalenková, která v osmifinále US Open vyřadila Petru Kvitovou.

Pět tenistek z TOP 50 přilákal kanadský turnaj. Kromě Sabalenkové se o titul bude ucházet také Anastasija Pavljučenkovová, Danielle Collinsová, Petra Marticová či Monica Puigová.

České fanoušky však zajímá především účast Lucie Šafářové a také Kristýny Plíškové. Zatímco Šafářová na podniku v minulých letech sbírala úspěchy, Plíšková na turnaj jede poprvé.

Zkušenější z českých tenistek v Quebecu startovala v letech 2009, 2010, 2011, 2013 a 2017. Jen při své třetí účasti vypadla v osmifinále, další výsledky však pro ni byly úspěšné.

Hned poprvé Šafářová na Coupe Banque Nationale dokráčela až do finále, v němž neudržela vedení proti Melindě Czinkové. Následující rok dohrála v semifinále, ve kterém ji smetla Bethanie Matteková-Sandsová.

Vůbec nejlepšího výsledku Češka dosáhla před pěti lety. Tehdy ztratila jedinou sadu v semifinále proti Eugenie Bouchardové, ve finále porazila Marinu Erakovicovou. Loni zde jednatřicetiletá tenistka uhrála semifinále.

Jak vše dopadne letos, se diváci dozví na konci dalšího týdne, kdy se odehraje finále. Turnaj začíná již tuto sobotu kvalifikací.