Podivné přerušení zápasu. To jsem nikdy nezažila, divila se Šafářová

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Osm minut se na dvorci číslo 17, kde mezi sebou bojovaly Lucie Šafářová s Ashleigh Bartyovou, nemohlo hrát. Velmi hlasité hučení z reproduktoru aktérky zápasu skoro vyhnalo z kurtu. Rušivý element utichl až při odchodu hráček do šaten, duel ale mohl záhy pokračovat. Lépe se do něj po pauze vrátila Australanka, která zvítězila ve dvou setech.

Šáfářovou ve druhém kole US Open zradily začátky setů, ve kterých vždy rychle přišla o servis. „Vstupy do setů byly pomalé. V prvním jsem se ještě dobře vrátila,“ popisovala Šafářová vývoj zápasu. „Za stavu 5:6 jsem zkazila pár míčů, které jsem asi zkazit neměla.“

Zkaženým míčům ale předcházel jiný (méně obvyklý) moment. Z reproduktoru se za stavu 4:5 z pohledu Šafářové začal linout nelibý zvuk. „Vůbec nevím, co to bylo. Nikdy se mi to nestalo. Trvalo to strašně dlouho. Nikdo nebyl schopný přijít na to, jaká je příčina toho syčení,“ popisovala tenistka osmiminutovou pauzu.

Nikdo na kurtu moc netušil, co bude dál. Až po několika minutách začal eskort hráček pryč z kurtu. „Obě jsme jenom čekaly. Bylo to dost hlučné. Chtěly jsme jít do šatny. Nechtěly nás v tom nechat stát.“ Až při odchodu hráček se hluku podařilo zbavit.

Set pokračoval. V poměru 7:5 ho ovládla Bartyová. Ta navíc znovu skvěle zvládla i vstup do nové sady, kterou taktéž ovládla. 

Australanka vyniká kromě dvouhry i ve čtyřhře. Tato skutečnost byla na jejím stylu dost zdát. „Hodně měnila rytmus hry, čopovala z bekhendu – hrála dlouhé i krátké čopy,“ mínila Šafářová a pokračovala.

„Servisy byly nepříjemné. Hlavně ta druhá podání... Ty její kicky se mi špatně returnovaly. Z nich jsem dělala hodně chyb,“ přiznala Češka, která po zápase působila dost zklamaně. „Tak to někdy bývá,“ pronesla rovněž skleslým hlasem, z něhož byla cítit nejistota. Jestli to byla nejistota ohledně dalšího grandslamového pokračování rodačky z Brna? Těžko říct.

Jisté je to, že US Open 31letá tenistka neopouští. Už ve čtvrtek ji čeká zápas ve čtyřhře.