Je téměř čas skončit, šokoval Federer. Slova bral zpátky

- Radek Štohl

Ne každý vtípek musí být vždy ideálně pochopený. A to ani od bývalé světové jedničky Rogera Federera. Švýcarský tenista si po vítězném prvním kole na US Open udělal srandu z místních novinářů poté, co vylepšil bilanci úvodních zápasů na 18:0. Reportéři však jeho slova vzali až příliš vážně, čímž málem způsobili poprask.

Federer v New Yorku ani jednou neskončil před třetím kolem. Pouze jednou se mu ke všemu nepovedlo dostat mezi šestnáctku nejlepších tenistů a to hned v úvodním účinkování v hlavní soutěži.

Parádní bilanci si Švýcar nepokazil ani ve středu ráno, kdy lehce přehrál Jošihito Nišioku 6:4, 6:2, 6:2. V dobrém rozpoložení tak hodnotil celý duel, což se mu málem vymstilo.

„Jsem šťastný, že ani jednou jsem zde nevypadl v prvním kole. Je tak téměř čas ukončit kariéru – ne však ještě hned," uvedl v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Davem se ozval hlasitý šum. Důvod k panice ovšem nebyl, jak sám Federer ihned osvětil. „Myslel jsem to tak, že jsem tady nikdy neprohrál úvodní zápas," pokračoval.

„Ustál jsem všech osmnáct duelů. Nechci, aby se to přihodilo další rok, tak možná kvůli tomu bych nyní mohl už skončit. Je to pouze vtip," uklidnil druhý tenista světa své fanoušky.

Federer se v dalším zápase utká s Benoitem Pairem, se kterým naposledy musel odvracet dva mečboly. Jak tomu bude nyní?