Šafářová prozradila, na čem závisí pokračování její kariéry. Do Asie nepojede

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Dlouhé nemoci sužovaly v letošní sezoně Lucii Šafářovou, která strávila celé tři měsíce bez zápasu. V Paříži uznala, že už měla myšlenky na to, že se na okruh vracet nebude. Před US Open svůj program okleštila a na kurtu zase bojuje. „Tělo zatím drží. Měla jsem hodně prořídlý program. Dbám na to, abych regenerovala,“ říkala ve Flushing Meadows, kde zvládla první kolo.

Od Wimbledonu nastoupila Šafářová jen v Montrealu. V jaké formě se uvede proti Chorvatce Martinčové v úvodním kole posledního grandslamu sezony, byla velká neznámá.

Rodačka z Brna ovšem zápas po dvoutýdenní pauze zvládla výborně. „Držela jsem si dobře servis, hrála jsem agresivně,“ chválila se Šafářová, která si připsala výhru dvakrát 6:4.

Na kurtech v newyorské čtvrti Queens se začíná cítit lépe a lépe. „Snad se to bude ještě zlepšovat. Tělo zatím drží. Měla jsem hodně prořídlý program. Dbala jsem, abych regenerovala,“ říkala a začala pomalu přemýšlet nad druhým kolem.

V dalším zápase už na ni čeká Australanka Bartyová. „Těžká soupeřka, hraje poslední měsíce hodně dobře. Výborně servíruje, hodně mixuje hru a hraje i agresivně. Bude to pro mě dobrá výzva,“ uvědomuje si Šafářová.

Po prvním kole US Open celá zářila. Uznala, že cítí i větší chuť hrát dvouhry než v předchozích týdnech či měsících. „Užívám si ty zápasy. Když se cítím dobře, tak je to určitě o něčem jiném. Takhle by to šlo dál.“

Škrty v turnajových plánech však budou pokračovat, ať US Open pro Šafářovou dopadne v podstatě jakkoliv. „Nepojedu letos na turnaje do Asie, protože se prostě bojím,“ přiznala.

Dlouhodobější rozhodnutí o pokračování své kariéry nechává na později. „Nechávám to zatím otevřené. Teď hraji tady na US Open, pak v Québecu. Bude dost záležet na mém žebříčku, jestli budu pokračovat.“