Prapodivná cesta do finále. Suarezové stačilo vyhrát jen jeden zápas

- Jan Vojkůvka

Takovou cestu až do finále asi nikdy nezažila. Španělka Carla Suarezová-Navarrová v americkém New Havenu prosvištěla až k souboji o titul skutečně netradičně, když celý zápas musela absolvovat jen v prvním kole. Dál už jí soupeřky vzdávaly.

Jak projít do finále a téměř se neunavit. To už ví Carla Suarezová-Navarrová, jež zvládla v New Havenu prakticky jen jednu překážku. V prvním kole jí dala pořádně zabrat Barbora Strýcová, jež ale na Španělku nenašla recept a nakonec prohrála 6:7(6), 4:6. Od té chvíle se Suarezová, s nadsázkou řečeno, ani nezapotila.

K osmifinálovému utkání totiž vůbec nenastoupila, jelikož Britka Johanna Kontaová se ještě před zápasem odhlásila. Ve čtvrtfinále jí, pro změnu, skrečovala Petra Kvitová po prvním setu a v semifinále ani celý set odehrát nemusela.

To jí totiž Portoričanka Monica Puigová vzdala za stavu 4:4 kvůli zranění břišního svalu. A tak se Suarezová-Navarrová hladce probila až do finále, ve kterém vyzve Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Ta bude sice favoritkou, ale Španělce prozatím velmi přeje tolik potřebné štěstí.