MČR v Ostravě: Singly přinesly překvapení, v deblu jsou rozdány tituly

- Radek Štohl

Mistrovství České republiky v Ostravě jde pomalu do svého finiše. Čtvrteční program přinesl rozuzlení bojů ve čtyřhrách, ve kterých byli korunováni noví mistři republiky. Na programu byly také singly mužů a žen a to semifinálové duely.

Franěk prvním finalistou v Ostravě
Michal Franěk zvládl náročný souboj s favorizovaným Michalem Konečným a na mistrovství republiky v Ostravě si zahraje finále! Konečného sice poměrně drželo podání a dokázal se dostávat do hry přes první servis, ale ve zdlouhavých výměnách mu byl Franěk více než vyrovnaným soupeřem a podařilo se mu favorita udolat po setech 6:4, 4:6, 6:4.

Bíško zaskočil Michneva, zahraje si finále MČR
Soupeřem Michala Fraňka se překvapivě stal Michal Bíško. Tomu se podařilo v semifinále pokořit favorizovaného Petra Michneva po setech 6:2, 1:6, 6:1.

Finále mezi ženami vybojovala Žovincová
Vendula Žovincová v rychlém střetnutí během semifinále mistrovství republiky hladce pokořila Karolínu Kubáňovou a zahraje si v Ostravě o titul. Žovincová vyhrála ve dvou setech 6:3, 6:2.

Její sokyní v boji o mistrovský primát bude Nikola Tomanová. Té se podařilo zvítězit v semifinále nad Martinou Kudelovou 6:3, 3:6, 7:5, přičemž v rozhodující sadě už prohrávala 2:5. Šňůrou pěti her v řadě však skóre otočila.

Rozdány jsou deblové tituly
O vítězích se ve čtvrtek rozhodovalo ve čtyřhrách. V té mužské se z vítězství radovala dvojice Bíško, Nebojsa, kterým se po setech 6:4, 6:4 podařilo porazit Konečného s Bolardtem.

Mistryněmi republiky mezi ženami se staly Hrabalová s Tomanovou, které ve dvou tiebreacích 7:6(3), 7:6(4) porazily Polanskou se Žovincovou.

Semifinále dvouhry mužů
Michal Konečný – Michal Franěk 4:6, 6:4, 4:6
Michal Bíško – Petr Michnev 6:2, 1:6, 6:1

Finále čtyřhry mužů
Bolardt, Konečný – Nebojsa, Bíško 4:6, 4:6

Semifinále dvouhry žen
Karolína Kubáňová – Vendula Žovincová 3:6, 2:6
Nikola Tomanová – Martina Kudelová 6:3, 3:6, 7:5

Finále čtyřhry žen
Tomanová, Hrabalová – Polanská, Žovincová 7:6(3), 7:6(4)


Galerie