Berdych a dva cizinci. Stane se novým přítelem Šafářové Tomáš Plekanec?

- Radek Štohl

I když si to patrně hokejista Tomáš Plekanec ani zpěvačka Lucie Vondráčková nepřejí, jejich rozchod je v okurkové sezóně pro bulvární média největším letním soustem. Oba manželé poskytují médiím odlišná vyjádření a dávají prostor k různým spekulacím.

Naposledy Tomáš Plekanec na svém oficiálním facebookovém profilu uvedl, že se posledních pár dní vídá s tenistkou Lucií Šafářovou. „Ne rok, ani několik měsíců, jak se ke mě doneslo, ale až v době, kdy jsme já a Lucka naše manželství fakticky ukončili," uvedl český hokejista.

Tomáš Plekanec se s Lucií Šafářovou potkal při exhibici v Montrealu v roce 2016 a o rok později ji v srpnu vyrazil fandit na turnaj do Québeku. „Znám Tomáše dlouhou dobu a vždycky, když hrajeme turnaj v Montrealu, přijde nás české holky podpořit," vysvětlila pro web québeckého turnaje Lucie Šafářová. „Přijel mě podpořit na pár dnů i do New Yorku a nyní hraji velmi blízko Montrealu, takže je skutečně moc příjemné, když dorazí."

Pro stejný web se vyjádřil i Tomáš Plekanec, který je i vynikajícím tenistou, kde uplatňuje své velmi šikovné ruce. „Znám Lucku už několik roků a před několika lety jsem jí vyrazil podpořit na US Open a vlastně minulý týden jsem tam byl znova. Moc rád se dívám, když hraje. Samozřejmě, během hokejové sezóny nemůžu jezdit nikam po turnajích, ale US Open se hraje předtím, než nám začíná sezóna, takže jsem si to dokázal zařídit. Miluji tenis, je tam úžasná atmosféra mezi fanoušky. Během léta ho hodně hraji, je to součást mého tréninku, ale ani zdaleka nejsem dobrý hráč," smál se český hokejista.

Lucie Šafářová se v roce 2011 rozešla se svojí první láskou Tomášem Berdychem, se kterým chodila od svých patnácti let. „První láska je vždycky hodně silná. Dostali jsme se pak však do stavu, kdy jsme se odcizili. Náš rozchod ale neprovázely žádné bitvy," uvedla tehdy Šafářová. Jejími dalšími milými byli bývalý slovenský bojovník kung-fu Kristián Bajza, který české tenistce pomáhal zlepšit fyzickou kondici, a americký tenisový kouč Troy Hahn, který trénoval Sloane Stephensovou a Jacka Socka. 

Tomáš Plekanec chodil dlouhých osm let s  expřítelkyní hokejisty Frolíka Janou, která za ním odešla z Kladna do Montrealu. V červnu 2010 se Plekanec na akci Jágr teamu seznámil  s Lucií Vondráčkovou, kterou si pak o rok později vzal za ženu na Trojském zámečku v Praze. Spolu s Vondráčkovou má Plekanec dva syny Matyáše (6 let) a Adama (3 roky), ale vzájemný vztah provázely problémy. Už loni se spekulovalo o rozvodu a letos po sedmi letech od svatby se pár skutečně rozchází. Informaci oznámil na sociálních sítích sám Tomáš Plekanec.