WTA

Lékaři, kde sakra jste? Slavný podnik schytal kritiku

- Radek Štohl

Coupe Rogers v Montrealu se musí vypořádávat s kritikou. Ta se na kanadský podnik spustila po zranění Mihaely Buzarnescuové, která si ve středu proti Elině Svitolinové zranila kotník. Až nevšedně dlouho přitom musela čekat na lékařskou pomoc.

Rumunka ve třetím setu druhého kola chtěla vrátit míček na druhou stranu, při úderu si však nepříjemně podvrtla kotník a kurt nakonec musela opouštět na vozíku.

Ještě před tím se ovšem svíjela ve velkých bolestech. A dlouhou dobu trvalo, než se k ní na kurt vůbec dostal lékařský personál. To si vysloužilo velkou kritiku.

„Minuty ubíhaly a nikdo z doktorů jí nepřišel pomoci. U všech vážných zranění, které jsem viděl, se hráči svíjeli v bolestech a doktorům trvalo, než se na kurtu ukázali," kritizoval tvrdě jeden z účastníků na sociálních sítích.

A přidal se další, který má na danou situaci již dlouhodobě vyhraněný názor. „Nechápu, proč na velkých podnicích neustále nefunguje lékařský tým," napsal.

Jeden z uživatelů se přímo navezl do pořádající země. „Všude jinde je lékařský zásah daleko rychlejší než v Kanadě. Absolutně neuvěřitelné!" čilil se.

Na Twitteru se přidala rozhněvaná fanynka sportu. „Hráči na kurtech tráví hodiny, do sportu jsou investovány velké peníze. A vy nejste schopni zajistit přítomnost doktorů?" vadila ji skutečnost, že až umpirová rozhodčí musela přes vysílačku zavolat lékaře na kurt.

Mihaela Buzarnescuová se pomoci dočkala, ani přesto se však nebude schopna zúčastnit US Open. Na kurty by se měla vrátit během asijského turné.