WTA

Chyběl kousek. Strýcová promrhala náskok s Rybárikovou

- Radek Štohl

Barbora Strýcová si na podniku v Montrealu nezahraje ve druhém kole dvouhry. Česká tenistka v úvodním zápase na turnaji prohrála s Magdalenou Rybárikovou 6:3, 6:7(8), 2:6. Strýcová ve druhém setu nedopodávala zápas, v tiebreaku ji nepomohlo ani vedení 3:1. Za stavu 6:6 ke všemu byla dva míčky od postupu.

Strýcová na Coupe Rogers v Montrealu startovala teprve počtvrté v hlavní soutěži singlu. Při posledních dvou účastech skončila ve druhém kole, tentokrát se ani do něho nedostala.

Úvodní set přitom dvaatřicetileté tenistce vyšel skvěle. Hned ve druhém gemu soupeřce vzala podání a ačkoliv si ho za stavu 3:1 neudržela, okamžitě nastal rebrejk. Ve zbytku setu si Strýcová příliš problémů nenadělala, závěr sady Rybáriková ukončila chybou do sítě.

Začátek druhého setu ale byl opakem prvního, ve druhé hře si Češka ztratila podání. I když její soupeřka následně měla stav 40:0 při vlastním podání, Strýcová stav dorovnala a nakonec využila čtvrtý brejkbol, po kterém snadno potvrdila brejk. Za stavu 4:4 při servisu Rybárikové nastal dlouhý gem, ve kterém výše postavená tenistka urvala důležitý brejk.

Další hra ale nebyla úspěšná, Slovenka se rychle propracovala ke třem brejkbolovým příležitostem, aby tu poslední využila. Set nakonec dospěl do tiebreaku. V něm Strýcová vedla 3:1, za stavu 6:7 ale poslala míček z bekhendu do pásky. A šlo se do třetího setu.

Ten byl už ve znamení Rybárikové, která si udržela všechna svá podání. K tomu se jí dvakrát podařilo zlomit podání soupeřky, díky čemuž bude mít stále příležitost navázat na čtvrtfinálovou účast Coupe Rogers z roku 2013, kdy v Torontu nakonec nestačila na pozdější vítězku Serenu Williamsovou.

Rogers Cup, Montreal (ženy, CAN, 2 820 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (21.) – Magdaléna Rybáriková (SVK, 29.) 6:3, 6:7(8), 2:6