Finalisté Wimbledonu proti dravému mládí. Bude to paráda, těší se kanadský supertalent

- Jan Havlovic

Hned úvodní duel čtyřhry na turnaji v Torontu nabídne pořádně zajímavou podívanou. Na dvorci totiž spojí síly finalisté letošního Wimbledonu Novak Djokovič s Kevinem Andersonem. Jejich soupeři budou mladé domácí hvězdy Denis Shapovalov s Felixem Augerem-Aliassimem. „Je neskutečné, že mám možnost zahrát si proti Djokovičovi,“ raduje se z losu teprve sedmnáctiletý Kanaďan Auger-Aliassim.

Bude to skoro generační souboj. Djokovič s Andersonem jsou zkušení třicátníci, kdežto Shapovalov s Augerem-Aliassimem se řadí stále mezi náctileté. Mladé kanadské hvězdy spojily pro prestižní podnik v Torontu síly a představí se fanouškům jak ve dvouhře, tak také ve čtyřhře.

Los připravil talentované dvojici skutečnou lahůdku – souboj s Novakem Djokovičem a Kevinem Andersonem, finalisty letošního Wimbledonu. „Bude parádní si proti této dvojici zahrát,“ neskrývá radost teprve sedmnáctiletý Auger-Aliassim.

„Čtyřhra má vždy trochu odlišnou atmosféru. Tlak neleží pouze na vás, neboť hrajeme jako tým,“ uvědomuje si mladý tenista. „Chci hodit nervozitu za hlavu a soustředit se jen na svou hru,“ plánuje vítěz červnového challengeru v Lyonu.

Auger-Aliassim se v pouhých sedmnácti letech dostává mezi tenisovou elitu a v žebříčku již pokukuje po elitní stovce. Zahrát si proti Djokovičovi je pro tohoto mladíka splnění velkého snu. „Je to neskutečné, že si proti takovému hráči zahraji,“ rozplývá se aktuálně 133. tenista světového žebříčku.

Kanadský supertalent dostal od pořadatelů divokou kartu také do singlu. V prvním kole se postaví světové osmnáctce Francouzi Pouillemu. Pokud by Auger-Aliassim zvládl úvodní dva duely, mohl by potenciálně narazit v osmifinále znovu na Novaka Djokoviče. „Vím o tom, ale jsem hlavně rád, že můžu v hlavní soutěži vůbec startovat,“ zůstává sedmnáctiletý mladík nohama na zemi.

Samotný duel Djokoviče a Andersona proti mladé kanadské dvojici je na programu již v pondělí od 20:30 (SELČ).