Je normální? Tenisový talent na lavičce zmlátil sám sebe

- Jakub Slunečko

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas je pořádný tenisový talent, ale taky pěkný bouřlivák. Na turnaji ve Washingtonu se dostal do semifinále, kde proti Alexanderu Zverevovi nepředváděl ideální výkon a o přestávce sám sobě vlepil na lavičce několik silných ran do čela. „Neakceptovatelné chování, tohle by se mi nemělo stávat,“ omlouval se pak po zápase.

Devatenáctiletému Řekovi se zápas proti o dva roky staršímu Zverevovi sypal od začátku. Při jedné z přestávek se pak neudržel a začal si nehezky ubližovat. Nejednalo se o žádná pohlazení, zvuky ran do čela jasně zaznamenaly i ruchové mikrofony okolo.

Tsitsipas pak následně i naštvaně mrštil s lahví vody, ale do zbytku zápasu mu to moc nepomohlo – nakonec prohrál 2:6 a 4:6. Jak už to tak bývá, video Tsitsipasova sebetrestání začalo žít vlastním životem.

Na Twitteru na něj zareagoval i známější tenisový bouřlivák Nick Kyrgios. „Tohle občas taky dělám, když hraju fifu,“ napsal Kyrgios k videu, čímž pobavil třeba i legendární Belgičanku Kim Clijstersovou.

Fanoušci pak začali Tsitsipasovy údery do hlavy srovnávat s podobným chování, které dřív na kurtu předváděl Andy Murray. Samotný řecký mladík se na Twitteru omlouval: „Neakceptovatlné chování, tohle by se mi nemělo stávat,“ psal přímo pod videem.

Nutno ale říct, že mladý Řek zaujal ve Washingtonu i v mnohem pozitivnějším smyslu. Předváděl hlavně krásný tenis a proti Zverevovi vytasil taky jeden exkluzivní volej, pro který se nebál na tvrdém povrchu skočit hezky po hlavě. Prostě tenista, který nás nejspíš v budoucnu ještě hodně pobaví.