Rogers Cup: Plíšková vyzve v pikantním souboji krajanku, Šafářová favoritkou kvalifikace

- Jan Havlovic

Los letošního ročníku Rogers Cupu je pro české fanoušky pořádně zajímavý. Karolína Plíšková totiž hned v prvním kole vyzve krajanku Kateřinu Siniakovou a v případném osmifinále by mohla narazit na Petru Kvitovou! Barbora Strýcová se v prvním kole utká se Slovenkou Rybárikovou. V sobotu startují také kvalifikační boje, ve kterých se představí kvarteto českých tenistek.

Prestižní podnik v Montrealu načíná šňůru turnajů před vrcholem druhé poloviny sezony – US Open. Na tvrdém povrchu se již tradičně daří Karolíně Plíškové, která v Kanadě obhajuje loňské čtvrtfinále. V úvodním kole letošního ročníku čeká světovou devítku pikantní souboj s krajankou Kateřinou Siniakovou.

Los si pohrál také s Barborou Strýcovou, která schytala hned v prvním kole nebezpečnou Slovenku Rybárikovou. To Petra Kvitová má v prvním kole jakožto osmá nasazená volný los. Pokud by se Kvitová probojovala do osmifinále, mohlo by případně dojít na třaskavý souboj s Karolínou Plíškovou. Ta ovšem musí nejdřív zvládnout úvodní dva duely.

Další české tenistky se budou snažit prodrat do hlavní soutěže přes kvalifikaci. V té se objeví také Lucie Šafářová, která je jednou z favoritek na postup mezi elitní tenisovou společnost. Jednatřicetiletá tenistka vyzve v prvním kvalifikačním kole domácí tenistku Katherine Sebovou, která je v žebříčku až na konci třetí stovky.

Těžká výzva stojí před Barborou Krejčíkovou, která se chce v Montrealu soustředit především na čtyřhru, avšak štěstí zkouší také v singlu. V úvodním kvalifikačním kole se dvaadvacetiletá tenistka bude muset vypořádat s favorizovanou Julií Putincevovou z Kazachstánu, 52. tenistkou světa.

V kvalifikačním poli figurují také dvě české tenistky, které se specializují na čtyřhru – Renata Voráčová a Andrea Sestini Hlaváčková. Obě čeká souboj s hráčkami z první světové stovky, a tak se příliš nepředpokládá, že by mohly v kvalifikaci uspět.

Rogers Cup, Montreal (ženy, CAN, 2 820 000 $, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
18:30 Alison Riskeová (USA, 67.) [11] – RENATA VORÁČOVÁ (705.) 
18:30 ANDREA SESTINI HLAVÁČKOVÁ (596.) – Tatjana Mariaová (GER, 82.) [18]
18:30 LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (59.) [6] – Katherine Sebová (CAN, 286.)
22:00 Julia Putincevová (KAZ, 52.) [4] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (230.) 

1. kolo dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (21.) – Magdalena Rybáriková (SVK, 29.)
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (9.) – KATEŘINA SINAIKOVÁ (51.)
PETRA KVITOVÁ – volný los 

Kompletní los Rogers Cupu najdete ZDE