Slzy štěstí. Murray slaví ve Washingtonu další výhru, postup oplakal

- Jan Havlovic

Andy Murray postupuje na turnaji ve Washingtonu do čtvrtfinále! Bývalá světová jednička, která se vrací po vleklých zdravotních problémech, zvítězila v osmifinálovém souboji nad Rumunem Mariusem Copilem, kterého porazila po třech hodinách po setech 6:7(5), 6:3 a 7:6(4). Murray emotivní vítězství po zápase oplakal na lavičce přímo na kurtu.

Murrayho třetí výhra v řadě se na americkém betonu nerodila vůbec snadno. Aktivně hrající Copil totiž uzmul první sadu v tiebreaku a dvojnásobný wimbledonský vítěz musel rázem dotahovat.

Aktuálně 832. hráč světového žebříčku se ve druhé sadě výrazně zlepšil a vynutil si rozhodující set. Když oba hráči rozehrávali třetí sadu, byly ve Washingtonu dvě hodiny po půlnoci. Noční drama nakonec vyznělo lépe pro jednatřicetiletého Brita, který zvládl dramatický tiebreak.

Po závěrečném míčku se Murray ani pořádně neradoval. Nával emocí na něj přišel až po závěrečném potlesku od fanoušků. Murraymu se draly do očí slzy, a tak usedl na svou lavičku a vyplakal se do ručníku.

Cesta britského tenisty turnajem v hlavním městě Spojených států amerických tak nekončí. Ba naopak, hned v pátek čeká na Murrayho čtvrtfinálové utkání, ve kterém vyzve Australana Alexe De Minaura. Ten si v osmifinále vyšlápl na Korejce Čonga, 23. hráče světového žebříčku.