Moskevský šok! Sedmnáctiletá lucky loserka vyřadila i turnajovou jedničku

- Filip Lefenda

Životní turnaj zažívá na moskevské antuce teprve sedmnáctiletá Olga Danilovičová. Srbka, která se jako lucky loserka dostala vůbec poprvé do hlavní soutěže turnaje WTA, si v ruské metropoli vyšlápla i na nejvýše nasazenou Julii Görgesovou z Německa. Světové desítce nepovolila ani set a po výhře dvakrát 6:3 je Danilovičová už v semifinále!

Danilovičová získala v prvních dvou kolech bez ztráty setu skalpy Slovenky Schmiedlové a Estonky Kanepiové. V pátečním souboji s Němkou Görgesovou pak platila za obrovskou papírovou outsiderku, jenže sedmnáctiletá dívka ukázala, že se s ní musí počítat. A to přesto, že v hlavní soutěži vůbec nemusela startovat!

V rozhodujícím zápase kvalifikace totiž Danilovičová nesplnila roli favoritky a podlehla ve třech setech Španělce Badosaové Gibertové. Nakonec se ale tenistka z Balkánu vůbec poprvé v kariéře do hlavní soutěže na okruhu WTA podívala – usmálo se na ni štěstí a proklouzla mezi elitní startovní pole jako lucky loserka.

A při své premiéře zatím nepřestává udivovat! Úvodní sadu duelu s Görgesovou rozhodl jediný brejk, který se zrodil v šesté hře. Ve druhém setu dokázala německá favoritka na ztracený servis rychle reagovat a třemi hrami v řadě otočit vývoj skóre na 3:2, jenže poté začala opět úřadovat Danilovičová, jež oplácela sérií čtyř získaných gemů a dokráčela si tak pro vítězství 6:3, 6:3.

O finále si Srbka zahraje s Běloruskou Sasnovičovou, která postoupila po odstoupení Lotyšky Sevastovové bez boje. Zrodí se další senzace?

River Cup, Moskva (ženy, RUS, 750 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Julia Görgesová (GER, 10.) – Olga Danilovičová (SRB, 187.) 3:6, 3:6