WTA

Vzhůru k titulům! Hradecká vytvoří silný debl s Makarovovou

- Radek Štohl

Lucie Hradecká už zná deblovou partnerku na závěr amerických turnajů. Třiatřicetiletá tenistka pro podniky v Cincinnati a US Open spojí své síly s bývalou světovou jedničkou Jekatěrinou Makarovovou.

Hradecká loni kvůli problémům s kolenem musela předčasně ukončit sezónu. Na kurtech se znovu objevila až letos na konci května, když nastoupila do deblu French Open.

„Absolvovala jsem dvě operace, pak jsem rehabilitovala. O konci jsem ale nepřemýšlela. Před svým návratem jsem ovšem nečekala, že to bude tak náročné," nechala se slyšet zkušená Češka na nedávném podniku v Olomouci.

Od svého návratu Hradecká absolvovala pět turnajů ve čtyřhře. Naposledy na Advantage Cars Prague Open vypadla v prvním kole, kde s Michaelou Krajicekovou nestačily na českou dvojici Detiuc, Kolodiezjová.

Spolupráce české tenistky s Krajicekovou však nebude trvat na podnicích v Americe, konkrétně na prestižních místech v Cincinnati a US Open. Velmi nebezpečné duo totiž vytvoří s Jekatěrinou Makarovovou.

„Trochu jsem přemýšlela, jestli mám Káťu vůbec oslovit, ale nakonec jsem to zkusila a hned po třech minutách mi odpověděla s tím, že si ráda zahraje,“ prohlásila Hradecká pro web tennis-arena.cz.

Makarovová dlouhou dobu tvořila obávaný pár s Jelenou Vesninovou, se svoji krajankou dokráčela až na první místo žebříčku čtyřhry či pro zlatou olympijskou medaili z Ria.

„Docela se na to těším. S Káťou už jsme spolu jednou hrály, takže doufám, že nám to na betonech půjde,“ připomněla Češka jepičí spolupráci v roce 2011, kdy zkušené tenistky vybojovaly finále WTA v Lucemburku.