ATP

Oficiálně! Federer se odhlásil z Rogers Cupu

- Radek Štohl

Roger Federer se nezúčastní srpnového Rogers Cupu. Loňský finalista se k danému kroku rozhodl, aby v náročném programu měl více času na Masters v Cincinnati a následné US Open. Informaci v pondělí sdělily oficiální stránky podniku, který se letos bude konat v Torontu. Na místo Federera se do hlavní soutěže dostane Jeremy Chardy.

Federer se naposledy zúčastnil Wimbledonu. Na proslulých kurtech vypadl ve čtvrtfinále, ve kterém neudržel vedení 2:0 na sety proti Kevinu Andersonovi.

Návrat světové dvojky se měl odehrát na začátku srpna, kdy se koná Rogers Cup. Na podniku, kde bude startovat 19 z elitních 20 tenistů, však finále z minulé sezóny obhajovat nebude.

„Jsem rozmrzelý, že se tohoto turnaje letos nezúčastním," svěřil se dvojnásobný vítěz prázdninové akce pro oficiální stránky.

„Minulý rok jsem prožil fantastické období v Montrealu. Před kanadskými fanoušky pokaždé rád hraji, ale vzhledem k tomu, abych na okruhu mohl vydržet co nejdéle, jsem se rozhodl tento ročník Toronta vynechat," objasnil Švýcar své rozhodnutí.

Roger Federer na Rogers Cupu vždy uspěl právě v nejlidnatnějším městě Kanady, na podniku v Montrealu si pro titul nikdy nedošel.

Los letošního ročníku proběhne 3. srpna, nejvýše postavený tenista turnaje Rafael Nadal se do hry dostane o pět dní později. Šestý Masters roku potrvá od 4. – 12. srpna.