ITS Cup: Muchová těsně padla, domácí titul nezískala. Čeká ji však žebříčkový posun

- Jan Vojkůvka

Pouze jeden ztracený set, hned tři udělené kanáry. To byla bilance Karolíny Muchové na turnaji ITF v Olomouci před finálovým zápasem. V něm se ale nedokázala prosadit proti Francouzce Fioně Ferrové, se kterou prohrála dvakrát 4:6.

Česká tenistka Karolína Muchová (218.) svůj největší titul kariéry prozatím nezískala. Na ITF v Olomouci se ve finálovém utkání nedokázala popasovat s dobrým returnem Francouzky Fiony Ferrové (157.), jíž podlehla za 78 minut 4:6 a 4:6.

Muchová v utkání sice čtyřikrát svou soupeřku brejkla, ale zároveň hned šestkrát o servis přišla. V duelu navíc ani jednou nevedla a vždy pouze doháněla ztrátu podání, což se jí sice několikrát podařilo, ale koncovky obou setů se staly kořistí Ferrové.

Jednadvacetiletá Fiona Ferrová získala už svůj čtvrtý titul v sezoně. Doposud triumfovala na třech pětadvacítkách a olomoucký titul je tak prozatím vrcholem její krátké kariéry.

Muchová se následující týden vydá do Prahy, kde obhajuje finále z loňské sezóny. Výsledek z Olomouce by ji však měl znovu dostat znovu mezi TOP 200 hráček světa a také vylepšit její maximum, kterým bylo 192. místo.

Finále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (218.) – Fiona Ferrová (FRA, 157.) 4:6, 4:6


Galerie