WTA

Pětice Češek drží místenku na Turnaj mistryň. Pár K+S má účast jistou

- Jan Havlovic

Tři letošní grandslamové turnaje jsou za námi a pomalu se tak začíná utvářet užší okruh tenistek, které mohou pomýšlet na účast na říjnovém Turnaji mistryň. K radosti českých fanoušků se na postupových pozicích aktuálně drží sedmička našich reprezentantek. Wimbledonské vítězky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou mají již účast zajištěnou.

Na vrcholu žebříčku „Race To Singapore“ se drží Rumunka Simona Halepová, která za letošní rok posbírala 5415 bodů. Na její pozici začíná dotírat wimbledonská šampionka Angelique Kerberová, která se triumfem v All England Clubu katapultovala právě na druhou pozici a výrazně se přiblížila účasti na prestižním podniku v Singapuru.

Blízko šesté účasti na Turnaji mistryň je také Petra Kvitová, která se i přes brzký konec ve Wimbledonu drží na čtvrté příčce. Pokud si vítězka pěti letošních turnajů udrží stávající formu, v Singapuru by neměla chybět.

Elitní osmičku aktuálně uzavírá Karolína Plíšková, kterou však čeká ve zbytku sezony tuhý boj o účast na prestižním podniku. Bývalá světová jednička však může zatím zůstat v klidu. V příštích týdnech totiž přijdou na řadu turnaje na tvrdém povrchu, na kterých každoročně sbírá důležité body.

České tenisové fanoušky může těšit také pohled do deblového žebříčku. Na prvním místě se totiž nacházejí Kateřina Siniakové s Barborou Krejčíkovou, které si s velkým předstihem zajistily premiérovou účast na Turnaji mistryň! 

O start v Singapuru usilují také Květa Peschkeová s americkou parťačkou Nicole Melicharovou, které se po účasti ve wimbledonském finále drží na šesté pozici. Postupovou osmičku aktuálně uzavírají Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou, která v loňském roce ovládla Turnaj mistryň po boku Maďarky Babosové.

Race To Singapore – dvouhra
1. Simona Halepová (ROU) 5415 b.
2. Angelique Kerberová (GER) 4916 b.
3. Caroline Wozniacká (DEN) 3910 b.
4. PETRA KVITOVÁ 3587 b.
5. Elina Svitolinová (UKR) 3060 b.
6. Sloane Stephensová (USA) 2673 b.
7. Darja Kasatkinová (RUS) 2659 b.
8. KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ 2582 b.
–––––––––––––––––––––––––––––––
9. Garbiňe Muguruzaová (ESP) 2378 b.
10. Elise Mertensová (BEL) 2277 b. 

Race To Singapore – čtyřhra
1. KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 5847 b.
2. Mladenovicová, Babosová (FRA/HUN) 4760 b.
3. Vesninová, Makarovová (obě RUS) 3715 b.
4. Xu, Dabrowská (CHN/CAN) 3275 b.
5. Martinézová Sanchézová, Klepacová (ESP/SLO) 3155 b.
6. PESCHKEOVÁ, Melicharová (USA) 3010 b.
7. Spearsová, Rosolská (USA/POL) 2020 b.
8. SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 2007 b.
-––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
9. Atawová, Grönefeldová (USA/GER) 1951 b.
10. Schuursová, Mertensová (NED/BEL) 1840 b.