Slovák Kližan dalším tenistou, který nejede na OH kvůli viru Zika

- Jakub Siwek

Olympijské hry v Brazílii se kvapem blíží a s tím přichází neustále rostoucí počet omluvenek kvůli viru Zika. Po Berdychovi, Dolgopolovovi, Raoničovi a dalších hráčích se dnes z Ria odhlásila i slovenská hvězda Martin Kližan.

Ačkoliv Martin Kližan v těchto dnech rozdává radost na pražských kurtech českým divákům, tak o mnoho méně radosti udělal svým slovenským fanouškům, když dnes jeho mediální manažer oznámil TASR (Tisková agentura Slovenské republiky), že kvůli obavám z viru Zika se rozhodl svou účast na olympijských hrách zrušit. 

„Bylo to pro mě těžké rozhodnutí. Bohužel olympiády v brazilském Riu se nezúčastním kvůli nebezpečí viru Zika, které tam panuje a následuji další světové hráče jako jsou Raonič, Berdych, Dolgopolov, Halepová i další jiné sportovce, kteří se takto rozhodli. Zároveň se chci omluvit všem svým podporovatelům i fanouškům, kterým jsem způsobil zklamání, ale věřím, že přijdou jiné sportovní chvíle, kdy budu znovu reprezentovat naši zemi,“ uvedla slovenská tenisová jednička posledních let.


Rozhodnutí Kližana zjevně nebude mrzet pouze fanoušky, ale bude mrzet i jeho slovenského parťáka Andreje Martina, se kterým měl nastoupit do pavouku mužské čtyřhry.

Čerstvě sedmadvacetiletý Kližan mohl být na turnaji černým koněm, když v první polovině sezóny bojoval se zraněním, nicméně pak se vrátil a na začátku tohoto měsíce ovládl turnaj v Hamburku, kde při cestě za triumfem ztratil pouze jediný set.