Zklamaný Federer po vyřazení: Prohra ve Wimbledonu strašně bolí

- Jan Vojkůvka

Zklamání osminásobného wimbledonského šampiona bylo ohromný. Roger Federer ani neměl příliš daleko k slzám. Zápas s Kevinem Andersonem měl skvěle rozehrané, ale po neproměněném mečbolu ve třetím setu přišel neskutečný obrat jihoafrického tenisty. A konec snů na devátý titul.

„Nebyl to zrovna jeden z mých nejlepších dní,“ krčil rameny Federer během tiskové konference. „Byl to zrovna jeden takový, kdy se musíte snažit vyhrát zápas i přesto, že vám to nejde. A mně se to nepodařilo,“ mrzelo Švýcara.

Vedení 2:0 na sety na Andersona, který prožívá jednu z nejlepších sezon kariéry, nestačilo. Duel trvající 4 hodiny a 17 minut Federer prohrál po pětisetové bitvě 6:2, 7:6(5), 5:7, 4:6 a 11:13. Na devátý triumf z posvátného tenisového svatostánku si bude muset rok počkat.

„Je pro mě zklamáním, že zrovna teď přišel takový den. Měl jsem okamžiky, které byly vážně skvělé. Měl jsem pocit, že dobře čtu jeho servis, a najednou přišly chvíle, kdy jsem vůbec nevěděl, kam se pohnout,“ pokračoval Federer. „Nevím, jestli to bylo jeho podáním, ale měl jsem pocit, že na kurtu nejsem vůbec já.“

Švýcar rovněž přiznal, že prohra v Londýně má pro něho mnohem větší význam než na ostatních turnajích. „Nesnáším porážky, ale ve Wimbledonu mě bolí strašně moc. Přišel jsem si nevyzrálý. Měl jsem šance a pokazil to,“ podotkl.

Ač uznal, že Anderson hrál výborně, příčinu porážky z mečbolu vidí zcela jasně. „Problém byl vážně na mé polovině kurtu,“ dodal.