Hradecká se odhlásila z pražského turnaje. Natažený břišní sval by olympiádu ohrozit neměl

- Jan Vojkůvka

Turnaj na pražské Štvanici měl mít dvě hlavní hvězdy. Mezi muži Slováka Martina Kližana a mezi ženami deblový pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Jenže kvůli zranění se Lucie Hradecká odhlásila z dvouhry i čtyřhry a oblíbený pár H+H v akci neuvidíme.

Během středečního dopoledne přišla z areálu na Štvanici nepříjemná informace. Lucie Hradecká se musela odhlásit z dvouhry, kde měla nastoupit proti slovenské kvalifikantce Šrámkové, a zároveň i ze soutěže čtyřhry.

Důvodem k tomuto kroku je natažený břišní sval, který zabraňuje Hradecké servírovat, a jak sama tenistka podotkla, čtyřhru zabalila především z důvodu, že zápas prvního kola byl naplánován na dnešní odpoledne, tedy v době, na níž by se nestihla kvůli zdravotním problémům připravit.

Pozitivní na celé věci je, že se podle Hradecké nejedná o nic vážného, a tak obětuje pouze štvanický turnaj. Účast na olympijských hrách v ohrožení podle posledních informací není.

Ve dvouhře Hradeckou nahradila Italka Di Giuseppeová, poražená z kvalifikace, která si zahraje se svou přemožitelkou z finálového kola Slovenkou Šrámkovou. Ve čtyřhře byl pár Hlaváčková s Hradeckou nahrazen španělskou dvojicí Solerová-Espinosová, Sorribesová Tormová, které si o postup do čtvrtfinále zahrají s Bárou Krejčíkovou a Němkou Lottnerovou.