Snaha o podvod? Cibulková rozzuřila fanoušky neférovým jednáním

- Jan Vojkůvka

Podvádění, neférové jednání, nechutnost, ostuda... Taková přirovnání dostala kontroverzní situace ze čtvrtého kola Wimbledonu, ve kterém Dominika Cibulková odmítala uznat opakování výměny v souboji s Tchajwankou Su-wej Sie. A vysloužila si za to mnoho nenávistných komentářů od tenisových fanoušků.

O co přesně šlo? V prvním setu prohrávala Sie při vlastním podání 4:5 a 0:30. Po servisu Cibulková zahrála return na lajnu, avšak rozhodčí zahlásil aut. Na to si Slovenka vzala jestřábí oko a to uznalo, že míček byl dobrý. Jenže umpirová rozhodčí Jenny Čang věnovala Cibulkové fiftýn, ačkoliv měla nařídit opakování výměny.

Tím rozpoutala vášnivou diskuzi se Sie, která správně poukazovala na fakt, že i přes zahlášený aut odehrála míček do kurtu a výměna se měla opakovat. Celou situaci musela řešit dokonce i supervizorka, která na požádání Sie přišla na kurt. Zatímco se Sie dohadovala o pravdivosti svého požadavku, publikum skandovalo heslo o opakování výměny, a Cibulková se držela co nejvíc stranou a snažila se nedívat se na Sie, jež u ní hledala očima podporu.

Slovenská tenistka navíc odmítla jít k síti a supervizorka si musela pro její názor na věc dojít k ní. Rozhodnutí, které mělo následovat, nakonec nezměnilo ani protestování Cibulkové, jež odmítala změnu verdiktu, který by jí sebral možnost tří brejkbolů.

Po dlouhých minutách diskutování skutečně bylo nařízeno opakování výměny. A zatímco publikum jásalo, Cibulková vyrazila k síti a začala se s rozhodčí a supervizorkou dohadovat, přičemž chtěla vrátit zpátky dříve získaný fiftýn. Za to si vysloužila pískot diváků a zejména pak spoustu nenávistných reakcí na sociálních sítích.

Příliš jí nepomohlo ani vyjádření na tiskové konferenci. „Aby umpirový rozhodčí změnil verdikt se mi snad ještě nestalo. Někdy má pravdu a někdy ne, a mně se to stalo už mnohokrát, že jsem byla poškozená. Nemám vůči soupeřce v téhle věci žádné sympatie, nic se měnit nemělo,“ upozorňovala.

„Možná bych s ní mohla sympatizovat, ale z mého pohledu nebylo správné to, co udělali,“ podotkla Cibulková, kterou následně zkritizovali fanoušci bílého sportu na sociálních sítích.

Video z celého incidentu si můžete prohlédnout zde.