Další senzace! Ženská dvouhra přišla o světovou jedničku

- Jan Vojkůvka

Rojilo se mnoho spekulací nad tím, jak daleko může Simona Halepová dojít během letošního Wimbledonu, když svůj cíl konečně splnila. Po triumfu na French Open měla, a mohla, hrát uvolněně a bez tlaku. Jenže našla už ve třetím zápase nečekanou přemožitelku. Se Su-wej Sie prohrála po třísetové bitvě 6:3, 4:6, 5:7.

Halepová je dalším překvapením už tak velmi nečekaného průběhu letošního Wimbledonu. Kromě ní se s ženskou dvouhrou rozloučily také Petra Kvitová, Garbine Muguruzaová, Caroline Wozniacká, Johanna Kontaová, Sloane Stephensová, Elina Svitolinová, Caroline Garcíaová či Venus Williamsová.

Rumunka měla problémy s Tchajwankou už v první sadě, ale z úvodní brejkované nakonec vyšla lépe a vyhrála 6:3. Druhé dějství však začalo stále více odhalovat fantastickou připravenost Sie, která na svou soupeřku vytvářela čím dál větší tlak a srovnala stav zápasu.

Světová jednička přesto byla jednou nohou v osmifinále. V rozhodující sadě totiž vedla už 5:2 a stačilo jediné - doservírovat. To byl ale úkol, jak se ukázalo, nesplnitelný.

Halepová sice měla v desáté hře, po ztrátě svého podání, i mečbol na returnu, ale ten se jí proměnit nepodařilo. Sie pěti gemy v řadě zápas otočila a oslavila největší skalp letošní sezony. Dokonce větší, než na Australian Open, kde vyřadila Španělku Muguruzaovou.

Z pohřebiště favoritů tak nečekaně může těžit i Karolína Plíšková. Turnajová sedmička je totiž po vyřazení Halepové nejvýše nasazenou hráčkou Wimbledonu. A ač v pavouku stále zůstává spousta kvalitních tenistek, ty nejsilnější jsou ze hry venku.