VIDEO: Na prohlídce s Andreou Sestini Hlaváčkovou. Kdo jí narušil záběr?

- Filip Lefenda

Zajímalo vás někdy, kde během Wimbledonu tenisté trénují? Pak máte možnost vyrazit spolu s českou deblistkou Andreou Sestini Hlaváčkovou na video prohlídku po Aorangi parku.

Právě na tomto místě se všichni tenisté během slavného grandslamu udržují v tempu. „Dokonce i ti nejlepší,“ říká ve videu WTA současná deblová pětka při záběru na krajanku Karolínu Plíškovou. „Není žádná šance zatrénovat si na soutěžních kurtech, byly by příliš opotřebované. Trávu je nutno šetřit,“ vysvětluje Sestini Hlaváčková.

„Tenisté z nejlepší desítky světa si mohou prioritně vybírat kurty, takže můžete vidět trénovat Serenu vedle Venus, nebo třeba Nadala,“ pokračovala jednatřicetiletá tenistka.

Tréninkových kurtů je zapotřebí opravdu hodně, využívány jsou neustále. „Já na jednom jsem trénovala včera a říkala jsem svému kouči: Wow! Je teprve začátek prvního týdne a už je takto zničený,“ přikyvovala, že tráva dostává v Londýně opravdu zabrat.

„Tamhle zrovna trénuje Bára, moje deblová parťačka,“ mává Sestini Hlaváčková na svou trénující kamarádku. „Svůj singlový zápas vyhrála, což je skvělé. Je vždycky lepší, když se vaše spoluhráčka drží na vítězné vlně,“ usmívala se Češka.

Ta poté s kamerou přešla i do části, kde již netrpělivě čekali fanoušci. „Pokud jste si všimli toho ruchu, je to proto, že se zrovna blíží Roger. Všechny kamery míří na něj,“ nešetřila úsměvem Sestini Hlaváčková. „Je zde místo, kde můžete lovit i autogramy,“ zakončila pohled do tréninkového areálu Češka.