Cibulková cítí nespravedlnost. Není fér, že je Serena nasazená místo mě, říká Slovenka

- Jan Havlovic

Zpráva o zařazení Sereny Williamsové mezi nasazené hráčky na blížícím se Wimbledonu vyvolala v tenisovém světě řadu reakcí, ať už pozitivních či negativních. Organizátoři slavného turnaje tímto rozhodnutím jistě nepotěšili Dominiku Cibulkovou. Právě na úkor slovenské tenistky se totiž vítězka třiadvaceti grandslamových trofejí dostala mezi nasazené hráčky. „Není to fér,“ myslí si Cibulková, 32. hráčka světového žebříčku.

Činovníci Wimbledonu se rozhodli zařadit Serenu Williamsovou, sedminásobnou vítězku slavného travnatého turnaje, mezi nasazené hráčky. Jejich krok většina předních světových tenistek jistě uvítala, neboť o tuto variantu některé hráčky prosily organizátory již před měsícem v Paříži na Roland Garros.

Americká tenisová legenda nyní vstoupí do grandslamového turnaje z pozice nasazené pětadvacítky, ačkoliv na žebříčku figuruje až na 183. místě. Díky tomu se mezi dvaatřicítku nasazených hráček nevešla Slovenka Dominika Cibulková, které patří v žebříčku právě 32. pozice. „Myslím si, že to není fér. Ztratím tak místo, které jsem si vybojovala,“ zlobí se devětadvacetiletá bratislavská tenistka.

„Není to správné rozhodnutí,“ myslí si bývalá světová čtyřka, která bude figurovat mezi nenasazenými hráčkami a na přední světové tenistky může narazit hned v úvodním kole.

Organizátoři Wimbledonu se ve většině případů řídí při nasazování hráček pořadím v žebříčku, letos však udělali výjimku. Využili totiž klauzuli v pravidlech, díky které tak mohli udělat změnu, aby byl los hlavní soutěže "vyvážený".

Český tenis má mezi nasazenými hráčkami hned tři své zástupkyně. Nasazenou sedmičkou bude Karolína Plíšková, osmičkou Petra Kvitová a nasazenou třiadvacítkou bude Barbora Strýcová.