Byl by to sen, pokud bychom znovu přivezly medaili, shoduje se pár H+H

- Jan Havlovic

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si před odletem do Ria zahrají na turnaji v Praze na Štvanici a čeští fanoušci tak mají jedinečnou šanci tento deblový pár vidět na vlastní oči. Bude mít H+H i v Riu medailové naděje? Nejen o tom holky mluvily v rozhovoru pro náš web!

Nejúspěšnější český deblový pár posledních let zvolil netradiční přípravu na blížící se olympijské hry - turnaj ITF v Praze na Štvanici. Myslím, že rozehrát se v Praze je dobrá možnost. Samozřejmě, je to jiný povrch, jiný turnaj a víme, že to bude zde jiné než v Riu," ujistila Hlaváčková. Děvčata však nad jiným plánem ani neuvažovala. Neměla jsem v plánu hrát v Montrealu, s Andy jsme o tom ani neuvažovaly. Rozhodly jsme se, že budeme hrát turnaj doma, za což jsme hrozně rády. Posledního debla jsme hrály v Londýně, tudíž bude dobré si před Riem pár zápasů zahrát," uvedla Hradecká v rozhovoru pro náš web.

Hlaváčková s Hradeckou si tak po delší době zahrají spolu na českém území. Na turnaji ITF totiž obě nastupovaly s jinými partnery. Hned po tomto turnaji slavný pár nabere směr Rio, kde bude bojovat o další cenný kov, čímž by navázal na zisk stříbrné medaile z Londýna. Myslím, že je krásný pocit letět na olympiádu s tím, že už jednu medaili máme a tlak je tak trochu menší. Rio si jedeme užít, reprezentovat naší zemi a předvést co nejlepší výkon!" řekla Hlaváčková s tím, že by se opět rády popraly o cenné kovy. A je reálný zisk zlata? „Je to o čtyři roky později, nové soupeřky, jiný kontinent, jiné podnebí. Budeme se soustředit od prvního zápasu a doufejme, že se dostaneme co nejdál," popsala rodačka z Prahy taktiku českého páru.

Hlaváčková s Hradeckou dle svých slov ani neuvažovaly o tom, že by se Olympijských her vzdaly kvůli hrozbě viru Zika. My jsme se o tom (vir Zika) s Luckou jednou bavily, ale obě jsme nad tím mávly rukou a myslím, že náš sen dostat se do Ria nezastavila ani tato hrozba," řekla Hlaváčková. Jaký má Lucie Hradecká názor na rozhodnutí Karolíny Plíškové, která nejede do Ria? S Karolínou jsem se viděla naposledy v Londýně, kde se na účast na olympijských hrách velmi těšila. Její následné rozhodnutí neprezentovat naší zemi v Riu mě hodně překvapilo," nechala se slyšet aktuálně 162. hráčka světového žebříčku dvouhry.

Většina sportovců plní před velkou akcí své zaběhlé rituály. Podívaly se už Andrea s Luckou na svou medaili z Londýna? To mě ani nenapadlo. Mám ji doma schovanou v trezoru, nicméně vzpomínky jsou hluboko v nás a člověk do Ria jede s pocitem, který už jednou měl, a tak byl by sen, kdybychom medaili opět přivezly," uvedla rodačka z Plzně. Já mám medaili rovněž schovanou doma v trezoru," dodala s úsměvem na tváři Lucie Hradecká.

Většina vrcholových tenisových hráčů nebere olympijské hry až tak vážně a daleko více se soustředí na grandslamové turnaje. Dle názoru Hradecké jsou tyto dva podniky zhruba na stejné úrovni. Grandslam je čtyřikrát ročně, olympijské hry jednou za čtyři roky. Myslím si, že je to na podobné úrovni.".

Beru do Ria laky na nehty, budeme mít týden čas, tudíž si myslím, že něco vymyslíme," uzavřela Hradecká rozhovor odpovědí na otázku ohledně rituálu pro štěstí.