WTA

Plíšková opět porazila oblíbenou Rusku. Poprvé však s problémy

- Radek Štohl

Karolína Plíšková úspěšně vykročila za obhajobou v Eastbourne. Šestadvacetiletou tenistku ani napošesté v kariéře nedokázala porazit Anastasija Pavljučenkovová, se kterou si Plíšková ve druhém kole poradila 6:4, 2:6, 6:3.

Plíšková se britského podniku zúčastní pošesté v kariéře. Zatímco během třech úvodních startů zvládla vydolovat jediné vítězství v hlavní soutěži, od roku 2016 zde prohrála jediný duel (finále též sezóny proti Dominice Cibulkové). A tato skvělá statistika i nadále trvá.

Česká hráčka se v pondělním utkání utkala s Pavljučenkovovou, proti které v předcházejících pěti duelech nepřišla o jedinou sadu. Ve stejném duchu začal také zápas o osmifinále.

Druhá nasazená si hned na úvod připsala brejk. O svůj náskok mohla přijít ve čtvrté hře, při vlastním podání ovšem odvrátila stav 15:40 a celkově čtyři brejkboly. V devátém gemu sice ještě neproměnila dva setboly, za stavu 5:4 ovšem pátou příležitost již zužitkovala. Sedmou hráčku světa nezastavil ani medical time-out soupeřky před závěrečnou hrou.

Následující set začal lépe pro ruskou protihráčku, která ve druhém gemu odskočila na 2:0. Ačkoliv ji Plíšková okamžitě rebrejkla, Pavljučenkovová se rychle postarala o další brejk. Ve zbytku sady Češka na returnu uhrála pouhé tři fiftýny, v osmém gemu navíc potřetí v sadě ztratila servis.

Závěrečná sada nabídla dva brejky a oba mířily na konto Plíškové. Ten první se udál ve třetí hře, druhý a vůbec poslední za stavu 5:3, když favoritka při podání protihráčky využila první mečbol. V zápase o čtvrtfinále by mohlo dojít na český duel, Karolínu Plíškovou čeká lepší z dua Barbora Strýcová - Donna Vekičová.

Nature Valley International, Eastbourne (ženy, GBR, 852 564 USD, tráva)
2. kolo dvouhry
Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 29.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (7.) 4:6, 6:2, 3:6