Rozjetá Kvitová je znovu ve finále! Češku nezastavila ani v životní formě hrající Rumunka

- Jan Vojkůvka

Český ženský tenis v Birminghamu každoročně ukazuje obrovskou sílu. Od roku 2014 se nikdy nestalo, že by ve finálovém utkání scházela česká tenistka a letošní ročník nebude výjimkou. Po výhře 6:3, 6:2 nad Mihaelou Buzarnescuovou se do souboje o titul po roce opět probojovala Petra Kvitová.

Rumunka, která hraje od poloviny minulé sezony v životní formě a letos se poprvé prokousala do elitní světové třicítky, na Kvitovou ani ve druhém letošním utkání nenašla recept. A zatímco ve finále v Praze dokázala Češku obrat alespoň o set, v Birminghamu uhrála jen pět her.

Víc jí Kvitová nepovolila. Její agresivní a útočný styl opět slavil úspěch. Pohyb po dvorci byl znovu vynikající a dvojnásobná šampionka z Wimbledonu znovu prokázala, že jediným myslitelným cílem v Birminghamu je obhajoba loňského titulu.

V duelu s Buzarnescuovou sice za stavu 3:1 přišla o servis, ale okamžitě své zaváhání napravila a první sadu bez obtíží doservírovala. Druhé dějství pak bylo zcela v režii favorizované hráčky, jež soupeřku brejkla ve třetí hře, v šesté odvrátila dva brejkboly a v sedmém gemu ještě navýšila své vedení. Vzápětí proměnila hned první mečbol a prolétla do finále.

Ve svém už pátém finále v sezoně si zahraje o svůj pátý titul proti Magdaléně Rybárikové, jež v semifinále přehrála Barboru Strýcovou.