Přes dvě a půl hodiny boje se smutným koncem. Šafářová si neporadila s Mariaovou

- Tomáš Macák

Pořádná šichta čekala v pátek po poledni na Lucii Šafářovou. Na rozpálené Mallorce ve čtvrtfinále turnaje, který se hraje na trávě, vyzvala Němku Tatjanu Mariaovou. Přes dvě a půl hodiny trvající dřina neměla pro českou tenistku šťastnou tečku. Přes velký chtíč prohrála 6:7(3), 6:4 a 4:6.

Značně namlsaná musela jít do čtvrtfinále na hlavním Baleárském ostrově. Nejprve porazila ukrajinský supertalent Martu Kosťukovou, záhy Lucie Šafářová poslala domů bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Po prvních dvou úspěšných krocích čekala na brněnskou rodačku zrádná překážka.

Za celý osmifinálový zápas proti běloruské hvězdě ztratila pouze dvakrát podání.

Stejné číslo měla proti Mariaové na svém kontě už po čtvrtém gemu. Sice sama Šafářová jednou Němce sebrala servis, nicméně to stačilo jen na stav 1:3. Navíc hned po další hře odskočila již do třígemového trháku.

Až poté dokázala Šafářová „svůj“ gem dohrát úspěšně do konce. I tak zanedlouho prohrála 2:5.

Pak však přišly hvězdné chvíle české tenistky, která dokázala skóre v desáté hře srovnat.

První set dospěl až do tiebreaku, ve kterém čtyřnásobná vítězka Fed Cupu obrat nedokonala. Mariaová zkrácenou hru ovládla v poměru 6:3.

Ve druhé sadě už to bylo z obou stran mnohem pečlivější. Jak Šafářová, tak třicetiletá Němka zůstávaly na svém.

Zlom nastal pro Šafářovou v tu nejlepší možnou chvíli. Za stavu 5:4 při podání Mariaové si vypracovala dva brejkboly a druhý pokus využila.

Čtvrtfinále tak musela rozseknout třetí sada.

V ní si obě hráčky přehazovaly své podání jako horký brambor. Ten nakonec zůstal v ruce Šafářové a pořádně ji spálil. Za stavu 4:5 totiž neudržela servis a v následujícím gemu už Mariaová zápas úspěšně dopodávala do konce.

V semifinále na ni čeká Američanka Keninová.