Federer se po vítězství ve Stuttgartu přiblížil magické metě

- Jan Vojkůvka

Nestárnoucí Roger Federer je pouhé dva krůčky od pokoření magické hranice, kterou v tzv. Open éře dokázal překonat pouze legendární Američan Jimmy Connors. Svým triumfem ve Stuttgartu, kde Federer porazil Milose Raonice ve finále 6:4, 7:6(3), se Švýcar dostal ke své neuvěřitelné 98. singlové trofeji v kariéře.

K pokoření magické stovky mu tak schází už jen dvě celková prvenství. Prvenství, která vzhledem ke svým schopnostem na travnatých dvorcích může nasbírat během následujících několika týdnů.

Federer, který v souboji servisů čelil jen dvěma brejkbolům, jež odvrátil, svým triumfem na německém turnaji dal jasně najevo, že i letos hodlá na travnatých dvorcích útočit na jeden z nejslavnějších titulů planety – ten wimbledonský.

A pokud vše půjde podle plánů, právě ve Wimbledonu by Federer mohl získat svůj stý titul kariéry. Ještě předtím totiž odehraje turnaj v Halle, kde obhajuje loňský primát.

Kromě výraznému přiblížení se možnosti, že se stane teprve druhým tenistou v Open éře, který získá 100 a více trofejí (Jimmy Connor nasbíral ve dvouhře celkem 109 vítězství), navíc dokázal prodloužit svou neporazitelnost na trávě už na 17 zápasů v řadě.

K tomu všemu se Švýcar v pondělí stane opět světovou jedničkou a započne svůj 310. týden na vrcholu. Pro Federera se tak jednalo ve Stuttgartu o opravdu vydařený týden, za který znovu sbírá zasloužené vavříny.