Kvitová na policii poznala pachatele. Tímto pro mě tato událost skončila, řekla později

- Marek Janoš

Policie rok a půl po napadení Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě dopadla pravděpodobného pachatele. Kvitová jej poznala mezi figuranty při policejní rekognici.

Petra Kvitová podstoupila policejní rekognici, při které měla z pěti mužů označit toho, který ji před rokem a půl napadl. Podle deníku Právo, který informaci přinesl jako první, označila stejného muže, kterého policie v květnu zadržela a obvinila.

Policisté tak proti němu získali další důkaz. „Chtěla bych ještě jednou velmi poděkovat policii za její práci.  Díky tomu, že jsem bezezbytku splnila vše, co bylo třeba pro potřeby trestního řízení, mohu nyní definitivně prohlásit, že pro mě další kapitola jeden a půl roku staré události skončila, za což jsem velmi ráda,“ sdělila Petra Kvitová.

Pachatelem má být 32letý muž, který podle Práva v minulosti přepadával seniory. Pachateli hrozí za napadení tenistky až dvanáctiletý trest.

„Během celého vyšetřování jsem byla policii stoprocentně k dispozici a absolvovala jsem všechny úkony, které bylo třeba provést. Podrobnosti nebudu na základě žádosti policie dále konkretizovat,“ dodala Kvitová. „Dále se k tomu, co se událo v plynulých měsících, nebudu vracet. Začíná mi část tenisové sezóny na trávě, na to se teď budu plně soustředit,“ upozornila na to, že ji čeká po antukové části sezóny další část tenisového roku.

Policie na konci loňského roku případ odložila jako nevyřešený, v zimě ale získala nové informace a došla až ke konkrétnímu pachateli.