Konec snažení. Bartoliová odpískala svůj tenisový comeback

- Jan Havlovic

Wimbledonská šampionka Marion Bartoliová oznámila, že ruší svůj plánovaný tenisový návrat. Na vině jsou přetrvávající problémy s pravým ramenem, které bývalou světovou sedmičku trápí. „Při snaze dostat se do nejlepší formy se znovu ozvalo mé rameno,“ vysvětlovala Bartoliová své rozhodnutí na sociální síti.

Bartoliová na konci loňského roku oznámila návrat do tenisového světa. Ten se však bohužel nekoná. Francouzskou tenistku opět zastavilo zdraví, konkrétně bolavé rameno. „S lítostí oznamuji, že končím své snažení o návrat na tenisové dvorce. Při snaze dostat se do nejlepší tenisové formy se znovu ozvalo mé rameno.“

Wimbledonská vítězka tak stihla odehrát jediný duel na exhibici Tie Break Tens v New Yorku proti Sereně Williamsové. Další záznam do tenisových statistik už třiatřicetiletá Francouzka bohužel nepřidá. „Zranění ramene je neslučitelné s hraním na nejvyšší úrovni,“ vysvětlovala Bartioliová.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na tomto mém dobrodružství podíleli. Nyní se budu nadále věnovat svým projektům,“ dodala bývalá světová sedmička. 

Marion Bartoliová se tenisovým fanouškům představila na letošním French Open. Nikoliv však v roli hráčky, nýbrž v roli moderátorky, která dělala pozápasové rozhovory s největšími tenisovými hvězdami na centrálním dvorci Philippa Chatriera.